Friday, December 9, 2011

Varm og krydret Chick Peas (vegetarisk oppskrift)

Gjør 2 porsjoner i 45 minutter


GRØNNSAKER / asiatiske (India) / Side rett / komfyr / ingen marinating


Mye av den indiske befolkningen er vegetarianer, og de nyte de mest omfattende vegetarmat i verden.


Dette er ikke bare på grunn av den dominerende Hindu religionen med sin respekt for alle levende vesener.


Også mater 1 milliard indiske folk i dag kan gjøres mye mer effektivt ved økende grønnsaker i stedet for dyr.


Sist men ikke minst: Når et kjøleskap ikke er tilgjengelig, er det mye enklere å bruke opp små deler av grønnsaker, i stedet for å måtte slakte og lagre 1 stor dyr.


For vegetariske retter, vil du legge merke til at hver indiske region har distinkte matlaging teknikker og flavoring prinsipper for å forberede dem.


Du har sannsynligvis også lagt merke til at det er mange "curry"-oppskrifter. Faktisk "Kari" er Tamil (en av de mange språkene som snakkes i India) oversettelse for det engelske ordet "saus". Og "curry" er den vestlige måten for pronouncing dette ordet.


Før du kommer til Malaysia, var min enkle vestlige oppskrift for bruk av chick peas å legge dem i tykk supper... Siden Malaysia er smeltedigel av alle asiatiske restauranter, jeg merke til at det er så mye chick ert curry oppskrifter som at det finnes folk her.


Her er en av dem: en hjemmelaget chick ert curry oppskrift fra min indiske venn Ssussi. Hun bruker en masse ferske ingredienser og hennes oppskrift tar litt mer av din tid enn forventet for en enkel, men deilig parabolen.


INGREDIENSER


* 1 kan av chick peas (15 1/2 Oz; 439 gr)
* 1 medium løk, fint hakkede
* 1 ts ingefær, fint hakkede
* 1 fedd hvitløk, fint hakkede
* 1 grønn kjølig, fint hakkede
* 2 middels godt ripened tomater, seeded og hogg
* 1 spiseskje frisk Koriander hakkede
* 1 spiseskje sitron juice
* 10 g vegetabilsk olje


* Krydder:
-1/2 ts gurkemeie
-1/2 spiseskje bakken Koriander
-1 te skjeen "garam masala"
-salt for å smake


FORBEREDELSE


1. Renne chick peas, reserverer væsken.


2. Cook løk, ingefær hvitløk, chilies og gurkemeie i vegetabilsk olje til golden og softened.


3. Legge til tomater og cook å bløtgjøre, og deretter legge til bakken Koriander og chick peas.


4. Cook i 10 minutter, legge til reserverte væsken og koker det ytterligere 10 minutter.


5. Legg til "garam masala", sitronsaft og røre i frisk koriander. Cook forsiktig for 2-3 minutter, legger til mer væske, hvis nødvendig, for å gjøre en saus.

No comments:

Post a Comment