Wednesday, December 21, 2011

Pho - Vietnams nasjonale suppe

Hvis du kan forestille deg beef noodle soup til frokost, deretter du desidert prøve Pho, en vietnamesisk parabolen som har eksistert i nesten 100 år. Jeg finner at området mitt er mer og mer skjev mot etniske retter som lastes inn med stor, fet smak, og som gjør spise hva det skal være - for en opplevelse!


Pho (uttales "phir" på engelsk) er påvirket av kinesisk og franske retter, og ble antatt å ha opprinnelig stammer fra en fransk suppe, "potten au feu" (potten på brann) som Wikipedia definerer som en fransk okse lapskaus. Dette er vanligvis en blanding av kutt av oksekjøtt, vegetabilske og krydder.


Pho hadde sin ydmyke begynnelse nesten 100 år siden, og på den tiden var i utgangspunktet kokte biff, kjøttkraft og nudler. Det har siden utviklet seg til mye mer enn. Under krigen i Viet Nam, da biff ble mangelvare, svinekjøtt-versjon (pho lon) utviklet.


Kombinasjonen av både fransk og kinesisk okkupasjon har ført til en variert og unik mat som beundret av mange. Når vietnamesiske flyktet til USA i 1975, brakt de til USA sine unike kjøkken og arv. Det er hvordan Pho ble introdusert til oss...


Som en Vietnam vet, er jeg sannsynligvis litt mer kjent med SE asiatisk mat enn de fleste. Jeg også jobbet i mange år med en stor populasjon av vietnamesisk når du gjør yrkesrettet rehab. Som et resultat nyte jeg matlaging i øst. Det er krydret, ofte-ganger varmt, og er også veldig sunt.


Tilbys her er en grunnleggende oppskrift på Pho. Jeg har brukt ekstra tid det siste med min bror etter mors bestått. Howard, også en Vietnam vet, og jeg snakket mye om kultur der, og de store måltidene å være hadde. Han, også, elsker det fet, krydret varme mat av Orienten...


Vi er vant til måltider bacon og egg, fransk toast, pølser, store whacking stykker av skinke for frokost. Alle lastet med fett (gram) og måten for mye Kolesterol. Gjør deg selv en tjeneste og prøv Pho av disse morgen i stedet...


Nyt!


Sette sammen disse ingrediensene:
3 mellomstore unpeeled gul løk (ca 1 pund)
4-tommers stykke unpeeled ingefær (ca 4 ounces)
5-6 pund biff suppe bein (etappe og knoke bein - har slakter kutt i 2-3 i seksjoner)
1 lb flanke biff. kuttet i biter store biter.
5 Stjerneanis
6 hele cloves
3-tommers kanel kølle
1 1/2 spiseskjeer salt
1/4 kopp Hot chili saus
2 spiseskjeer fisk saus
Fersk bakken sort pepper
1 unse rock sukker (duong phen) eller 1 spiseskje hvitt sukker


For bollen:
1/2 lb mørbrad eller runde biff
1 TBS Cilantro hakkede
2 14 unse pakker av liten (1/8-tommers bredt) tørket eller frisk banh pho nudler
2-3 vårløk, med grønne topper skiver i små ringene.
2 kopper frisk bønnespirer
2 Limes kuttet i wedges
1 haug fersk mynte
1 haug frisk asiatiske eller vanlig basilikum
2 Fersk chili peppers, tynt skiver (Thai drage eller fugl foretrekkes)


Hvis du vil gjøre kjøttkraft:
Char 2 av løk (reserve sirkeldiagrammet for bolle forberedelse) og ingefær over en åpen flamme for å frigi essensielle oljer og dufter. De trenger ikke å være svertet - bare char å bløtgjøre. (Dette kan gjøres under en broiler Hvis ingen åpen flamme er tilgjengelig). Fjerne hud og formørket stykker fra løk og ingefær, fjerne stilk ender fra løk og kaste. Satt til side.


I et stort lager potten, plasserer du etappe bein og nok kaldt vann til å dekke. Bring til en byll rullende, og koke ca 3-5 minutter. Fjern fra varmen, og skyll under kalde rennende vann. Grundig ren lager potten, og gå tilbake rengjøres bein til potten. Legge til 6 liter vann bring til en byll rullende og redusere til en skånsom småkoke. Legg til løk, ingefær, stjerneanis, cloves, kanel stick, kuttet opp flanke biff, salt, fisk saus og rock sukker. Putre ca 1 1/2 timer, og fjerne flanke biff. (Biff bør gjøres gjennom men chewy) Kul biff i bolle med kaldt vann for å holde den fra tørke ut og slå brun. Kjøle flanke biff. Fortsett simmering kjøttkraft for ca 3 timer, skimming avskum og fett fra kjøttkraft sporadisk og stirring bein fra tid til annen.


Når du er ferdig, belastning kjøttkraft gjennom brettes dobbelt cheesecloth i et Dørslag du vil fjerne alle urenheter og stykker av sene. Forkaste bein. For å gjøre forberedelser av Pho mye enklere, kan du kjøle kjøttkraft over natten. Når det er kaldt, kan en hvilken som helst overflødig fett enkelt fjernes fra kaldt kjøttkraft. Ideen her er å ha en veldig klar, fett-fri kjøttkraft.


Slik forbereder du boller:


SKIVE mørbrad eller runde biff mot korn i svært tynne skiver.
(Fryser for en halvtime gjør dette enklere)
Tynt stykke tilberedes flanke biff
Varme kjøttkraft til kokende over medium varme.
Blanch nudler i 3-4 liter koke vann, og bruker en Sil til å fjerne hver bolle-delen. Blanchering tar bare ca. 10-20 sekunder før nudler har mistet sine stivhet, og er lett administreres.
Hvis bruker ferske nudler, untangle og skyll grundig i kaldt vann.
Blanch bønnespirer i samme vann før visnet men crunchy.


Fyll hver bolle ca 1/4 full med nudler, sted tilberedes flanke biff og skiver av rå mørbrad eller runde biff oppå nudler. Garnere dette med skiver vårløk, tynt skiver løk og hakkede cilantro.


Øse erfarne kjøttkraft i bolle. Ideen her er å ha kokende kjøttkraft koker tynt skiver rå biff. Sesongen med ferske bakken sort pepper.


En garnityr plate serveres med fullførte Pho. Det er vanlig for kafeen for å trekke bladene fra stengel av basilikum og mynte til sesongen sitt måltid. Ta tynt skiver peppers, snurr dem til suppe for ekstra smaken. Legge til stykke pepper Hvis du liker det veldig krydret. Kalk wedges brukes til å legge til en tartness i suppe. Bønnespirer brukes også som en garnityr.


Denne variasjonen av Pho serveres vanligvis i Sør-Vietnam. I Nord er FO en mye enklere parabol, minus mye av ingredienser som er funnet i denne oppskriften. I Nord serveres Pho uten urter og bønnespirer. Grønt chilies og kalk bare brukes som krydder. I Sør, kan du servert Pho, med et dusin forskjellige ingredienser.


Pho har blitt svært populært i USA. Det er endelig antall over 500 Pho restauranter spredt over hele USA. Pho serveres ofte med våren ruller og egg ruller.

No comments:

Post a Comment