Monday, December 19, 2011

Tyrkia Old-Fashioned-måte

Det er mange delikate måter å forberede og tjene Tyrkia. Det kan være dyp-stekt, brined, poached, grillet... å nevne et par metoder for forberedelse. Denne artikkelen, men vil fokusere strengt på tips og teknikker for å forberede perfekt Tyrkia den gammeldagse måten – ovn stekt.


Grunnleggende teknikk for Roasting en Tyrkia...


1. Den sikreste metoden for tiner frossen Tyrkia er ved at Tyrkia å Tine i kjøleskapet. Være visse å planlegge... det vil ta omtrent 3 dager for en 20 pund Tyrkia å avrime.


2. Alle ønsker å forberede nok Tyrkia for antall gjester de tjene, og generelt ønske om å ha noen Tyrkia igjen. Hvis du vil fastslå riktig Tyrkia-størrelsen som vil være behov for, kan du se delen nedenfor under tittelen 'Hvordan mye Tyrkia er nok?'


3. Cooking gang vil variere avhengig av om Tyrkia ble kjøpt friske eller frosne. Beregne omtrentlig cooking gang i en 350F (175 C) ovn basert på følgende: 20 minutter per pund for en defrosted Tyrkia, og 10 til 15 minutter per pund for fersk.


4. En kalkun vil cook mer jevnt hvis det ikke er tett fylt. Som et alternativ legges til smaken av løst fylle fjellhulen med aromatiske grønnsaker og/eller frukt--gulrøtter, selleri, løk, epler, appelsiner, kumquats eller hvitløk. Nøye tucking friske urter under bryst-hud vil også legge til smaken.


5. Før roasting, frakk utsiden av Tyrkia med vegetabilske eller olivenolje og sesong med salt og pepper.


6. For å selv roasting, er det best Truss Tyrkia, og særlig så hvis roasting utstoppa fjærfe. (Se "Hvordan Truss en kalkun" nedenfor).


7. Set i Tyrkia i en reol i en stor roasting pan å fremme maksimal luft og varme sirkulasjon, og for å sikre at det kokker jevnt. Hvis du vil gi moister, juicier white kjøtt, plasserer du Tyrkia bryst-ned' på rack. Denne teknikken vil hindre Tyrkia brystet fra overcooking og bli tørr.


8. Angi roasting pan på laveste rack av ovnen å holde Tyrkia bort fra toppen, som er den hotteste delen av ovnen.


9. Etter at Tyrkia er matlaging i ovnen, motstå fristelsen til å "kikke" inne ved å åpne døren ovn. Åpne og lukke døren ovn vil føre til temperatur å svinge, som bare vil øke sannsynligheten for at en tørr Tyrkia. Unngå å åpne ovn døren til ca 45 minutter før Tyrkia ventet å bli gjort.


10. Når avmerker for doneness (se "Når er Tyrkia gjort?" retningslinjene nedenfor), fjerne roasting pan fra oven, telt Tyrkia med folie og la det 'hvile' for cirka 15 minutter før utskjæring (se tips om "Hvordan å skjære en kalkun" nedenfor). Hvis ekstra tid er nødvendig for å forberede saus, varme opp siden retter, etc., kan Tyrkia tillates å sitte ved romtemperatur (dekket) for opptil en time uten å miste for mye varme.


11. Kjøle noen leftover Tyrkia innen 2-3 timer med forberedelser. Lagre i lufttette, grunne beholdere for å tillate tilstrekkelig sirkulasjonen av kjølig luft; dato og etikettere beholdere. Tyrkia kan være trygt lagret nedkjølt for ca 5 dager og frossen for opp til 4 måneder.


Hvor mye Tyrkia er nok?


På gjennomsnitt, for å gi 2 servings av Tyrkia for hver gjest (og tillater for leftovers), er foreslått vekter som følger:


10 pund Tyrkia for 6 personer
12 pund Tyrkia for 8 personer
15 pund Tyrkia for 10 personer
18 pund Tyrkia for 12 personer
21 pund Tyrkia for 14 personer
24 pund Tyrkia til 16 personer


-Hvis du vil tjene mer enn 16 gjester (en anbefalt Tyrkia størrelsen på mer enn 24 pounds), kan du kjøpe to kalkuner som er lik de totale foreslåtte vektene.


-Hvis den anbefalte Tyrkia-størrelsen er mindre enn 12 pounds, kan du ønsker å kjøpe en Tyrkia brystet stek.


Hvordan Truss en Tyrkia...


' Truss ' betyr å sikre fjærfe eller kjøtt i et kompakt design. Trussing sørger selv roasting. Følgende teknikk anbefales når roasting fjærfe, særlig utstoppa Tyrkia.


1. For å truss med streng, kan du ta et stykke slakter streng om tre ganger lengden på Tyrkia. Plasser Tyrkia på ryggen, halen slutten nærmest til deg. Skyv strengen under slik at det er cradling Tyrkia i midten av ryggen.


2. Forsiktig tre snoren opp sidene... deretter rundt vingene. Trekke strenger mot deg, nær til brystet, slik at vingene blir holdt mot kroppen.


3. Kryss strenger på basisen av brystet, og deretter brytes hver streng rundt slutten av en drumstick.


4. Knytte endene av strengen sammen, cinching det tett slik at bena krysset.


5. Til slutt, løft Tyrkia slik at halen slutten er opp og bryte strengen rundt halen. Knytte streng, trekke tett slik at hulrom er dekket av halen.


Når er Tyrkia ferdig?


Vil du teste instant-lese eller tradisjonelle kjøtt termometer et par dager før forbereder Tyrkia for å sikre at det er kalibrert riktig. Plasser termometeret i en pott med kokende vann. Det bør registrere 212F (100 C)--kokende vanns peker til sjøs nivå. Hvis leser ikke når ønsket temperatur, må du kjøpe en ny termometer.


Holde en forsiktig øye på termometeret under den siste halvtimen for å tilberede ettersom temperaturen kan stige raskt mot slutten.


Hvis du bruker en kjøttet termometeret, teste doneness i de tykkeste, meatiest delene av Tyrkia:


Teste den bredeste delen av bryst i nærheten av vingen felles; temperaturen bør være 165F (73 C).


Teste bena på toppen av lår, i nærheten av hip-felles; temperaturen bør være 180 (82 C).


Hvis matlaging utstoppa Tyrkia, kan du fastslå temperaturen av stuffing så vel; Det bør være minst 165F (73 C).


Hvis du bruker et øyeblikk-Les-termometer, setter du den dypt nok til å nå den varme sensoren (innrykk om to tommer fra spissen).


Også undersøke juice og oljer nederst i pan som blir utgitt i løpet av matlaging. Hvis de har en pinkish prikking, kan du fortsette å roasting; Hvis de er klare, er det sannsynligvis gjort Tyrkia. (Prøv å sette inn termometeret så sjelden som mulig, for å hindre at juice escaping.)


En annen måte å sjekke for doneness er å flytte etappe opp og ned. Jo større blir det, desto nærmere er sluttført.


Hvordan skjære en Tyrkia...


For å skjære en Tyrkia, er det avgjørende at du bruker en skarp kniv for utskjæring og en god, synleg gaffel. Følgende instruksjoner vil gjøre utskjæring en kalkun nesten uanstrengt.


1. Begynn med å skjære gjennom huden der etappe møter brystet. Trekk etappe borte fra kroppen med gaffel, og fortsette å kutte ned, nær til kroppen, for å finne felles der lår møter kroppen. Trekke etappe ut ytterligere, og sektor rett gjennom felles fjerne etappe og lår.


2. Plasser etappe hud-side ned, og Finn linjen på felles der lår og drumstick møtes. Holder din kniv langs denne linja av lår, kan du skjære lett gjennom felles. Hvis du treffer motstand, justere din vinkel, og prøv på nytt. Kutte ned gjennom linjen og skille lår fra drumstick. Gjenta denne prosessen med andre etappe.


3. Fjern wishbone (faktisk collarbone) fra Tyrkia. Fjerne benet forhindrer den fra splintering når du skjære brystet kjøtt.


4. Neste, kjøre din kniv gjennom huden langs én side av breastbone. Deretter kutte ned langs ribber, trekke kjøtt forsiktig unna bein i ett stort stykke, etterlater så mye kjøtt som mulig.


5. Når du kommer fløyen felles, skjære gjennom det og fortsette å fjerne brystet fra kroppen. Gjenta med den andre siden.


6. Til slutt, fjerne vingene og sektor brystet kjøtt før servering. (For selv, attraktive stykker, skjære kjøtt mot korn.)


Så der har du ut... alt du trenger å vite om roasting en Tyrkia lykkes.


Som du ser, er forbereder en Tyrkia ved å overholde høye teknikkene ovenfor ikke i det hele tatt vanskelig. Den lille mengden av innsatsen du investere godt belønnet når det endelige produktet når tabellen servering og dine gjester rave om hvordan absolutt fantastisk det er. Husk bare en ting – serverer en saftig, flavorful stekt Tyrkia har ikke å være reservert kun for ferien-det er flott når som helst på året.


Copyright © 2005 Janice Faulk Duplantis

No comments:

Post a Comment