Wednesday, December 7, 2011

Kjøkken overlevelse Oppskriftsbok

Du åpner cookbook og ser en oppskrift-tittel eller et bilde som frister smaksløkene. Deretter kan du begynne å lese oppskriften, innser utarbeidelsen er vanskeligere enn du først trodde, og satte boka tilbake på sokkelen.


Sound kjent? Vel er her en enkel veiledning for å komme i gang:


1. Forkortelser for å måle


TSP. = TS
Tbsp. = spiseskje, som er lik 3 teskjeer
C = cup.


Tips: Få et sett med måle skjeer. Settet vil vanligvis ha 1/4 tsp., 1/3 tsp., 1/2 tsp., 1 ts og 1 spiseskje.


Tørr mål kopper ser ut lite saucepans og kan utjevnes med en kniv eller andre rettkantede verktøyet. De kommer i sett som måle skjeer. Flytende måle kopper har unse merking linjer slik at du kan måle men mange unser du trenger.


Tips: Noen oppskrifter krever nøyaktige mål å slå ut til høyre så lærer å måle på riktig måte.


2. Vanlige ingredienser


Kontroller at du vet hva du trenger.


Tips:


-Bakepulver og baking soda er ikke det samme.


-Spør produsere manager hos markedet om frukt og grønnsaker, kjøtt-manager om klip av kjøtt.


-Når du prøver noe nytt, kan du kjøpe en. Du kan alltid gå tilbake for mer hvis det viser seg godt.


3. Vanlige terminologi


-Bake: Tørr varme i ovnen. Sett ovnen kontroll til ønsket temperatur mens du forbereder rett til å være bakt. Når lyset som sier det er oppvarming slår av ovnen er riktig temperatur. Deretter satte i mat--de beste resultatene, Sentrer det i ovnen.


-Byll: Varme en væske til det bobler. Jo raskere bobler stige, og jo flere bobler du får, i varmere væske. Noen oppskrifter ringe for en svak byll--knapt bobler-- eller en rullende byll--bare kort med kokende over. Se slik at det ikke koke over.


-Stek: En fuktig matlaging metode ved hjelp av et lite væske som knapt bobler på toppen av komfyren eller ovnen. Dette er en god måte å tenderize billigere klip av kjøtt. Pan bør være tunge og grunne med et tettsittende lokk for å hindre at væsken kokende unna. Det er mye som kan gjøres for flavoring i ditt valg av væske og grønnsaker å lage mat med kjøtt.


-Broil: Slå ovnen til sin høyeste innstillingen. Sette mat på broiler pan--en 2 del pan som gjør at fett å renne borte fra mat. I en elektrisk ovn på broil innstillingen kan bare varmer øvre elementet, og du regulere hvor fort mat kokker ved hvor nær elementet du plasserer den. Se din cooking gang--det er lett å overcook mat i broiler.
-Brown: Cook til mat blir lys brun. Vanligvis brukes for ta knekken eller bakervarer. Bakken biff bør vanligvis browned (Bruk en stekepanne) og har fett drenert før det legges til en gryte eller kjøtt saus.


-Fold: En forsiktig blanding metoden som flytter skjeen ned til bunnen av bollen og deretter sweeps opp, folding hva var på bunnen opp over toppen. Dette brukes til å blande delikat ingredienser som pisket krem eller banket egg hvitt. Disse ingrediensene hadde bare luft pisket inn i dem, slik at du ikke ønsker å reversere denne prosessen ved å blande også kraft.


-Småkoke: Varme bare starten av en byll og holde det på det tidspunktet for så lenge oppskriften krever. Oppskriften kaller vanligvis for konstant stirring eller stirring med bestemte intervaller.


Nå er du klar til å gjøre shopping og forberede at oppskrift du har alltid ønsket å prøve!


Happy matlaging...

No comments:

Post a Comment