Friday, December 2, 2011

Fondue 101 - hvordan lage OST Fondue

Fondue ordet kommer fra det franske ordet fondre, og det betyr å smelte eller å blande. De bør ha kalt det etter det franske ordet for utrolig deilig, men selv som ville begrense. Det er så mange varianter og typer fondues der ute at kanskje ett ord virkelig ikke kan beskrive den.


Jeg er sikker på at du har sikkert hørt av eller aften forsøkt OST fondue. Det var populært i 70ies. Hvis du ikke var rundt tilbake deretter, kanskje du fikk en fondue pot som et bryllup stede og har vært meningen å prøve den. Eller kanskje du har aldri prøvd det i det hele tatt. Uansett hva din bakgrunn, denne guiden vil vise deg grunnleggende OST fondue og forhåpentligvis får du glade for å eksperimentere med de mange andre variantene som varm olje, kjøttkraft eller dessert fondues.


OST fondue stammer i Alpene på slutten av vinteren når mat forsyninger var lave. Bønder ville bruke hva de hadde på side feed deres familier. OST, brød og vin var vanligvis alle som var tilgjengelig. Så de kastet ost og vin i en pott og dyppet deres brød der og ventet på våren.


Så hvorfor er fondue populære igjen? Det er ikke fordi folk har en hard tid oppdagelse mat om vinteren. Supermarkeder seg tok av det problemet. Nei, fondue er populær på nytt fordi det er gøy og deilig. Fondue Fest er en fin måte å ha et middagsselskap. Alle prep kan gjøres før gjestene kommer og verten kan nyte måltidet og deres bedrift uten kjører tilbake og frem fra kjøkken til middag bordet.


OK, så kan få deg matlaging. Første du trenger å prøve fondue er fondue pot. De elektriske fonduegryter er best for en nybegynner. Plugge bare dem i sett temp, og du er klar. Det er også keramiske Potter og metall potter som du kan bruke, men du kan ikke lage mat varm olje fondue i en keramiske pott og metall Potter er ikke stor for OST fondue. De elektriske fonduegryter er den mest allsidige og de er selv laget oppvaskmaskin trygt nå.


Klassisk OST Fondue. er den første oppskriften du burde prøve. Når folk snakker om fondue dette er hva de snakker om. Husk å bruke ekte Gruyere og Emnenthaler oster og ikke noen swiss fra Rimi. Du smake forskjellen og så vil dine gjester.


Klassisk OST Fondue
1/2 lb Emnenthaler OST (ødelagt)
1/2 lb Gruyeye (ødelagt)
1 fedd hvitløk
2 kopper tørr hvit vin
1 tbs sitronsaft
2 tbs mel
3 tbs Kirschwasser (også kjent som Kirschwasser - kirsebær brandy)
1/4 tsp hvit Pepper
Muskat og/eller Paprika smak


Gni innsiden av fondue pot med hvitløksfedd - legge fedd til potten eller disgard det (ditt valg)
Varme opp White vin og sitronsaft - bør være varme, men ikke koke
Redusere varmen lav og sakte legge til OST under omrøring
Legg sakte resten av ingrediensene under omrøring


Å dukkert:
Italiensk brød (eller noen crusty brød) kuttet i biter store kuber
Grønnsaker - brokkoli, blomkål, Bell Peppers, etc.


Fondue Tips & tradisjoner:
* Hvis fondue er for vanskelig legge mer vin
* Hvis fondue er for myk legge mer OST
* Har gjestene røre i en figur-åtte mønster hver gang de dukkert noe
* Tradisjonen sier at hvis varen du dipping kommer ut av ditt gaffel:
---Menn: neste runde av drinker er på deg
---Kvinner: du må kysse mannen til venstre
* Gjøre opp din egen tradisjoner. De ovenfor er utdatert og høres litt chauvinistic til meg.
* Kalde drikker er ikke vanligvis servert.
* Tradisjonell drikke for fondue er varm te eller vin som du brukte til å lage mat med.
* Ignorerer reglene og tjene Merlot. Det går bra med OST fondue.

No comments:

Post a Comment