Saturday, December 17, 2011

Hvordan lage en tradisjonell spansk Tortilla

Meksikansk og spansk Tortillas er ikke å forveksles som de er to svært forskjellige retter. Dette spansk omelett er likeledes bare en fjern slektning til den franske omelett som det er foldet men er ganske tykk og flate og vanligvis inneholder potet og noen ganger biter av kjøtt eller andre grønnsaker. Tradisjonelt ble spansk tortilla tatt av bøndene i felt der det ble spist kaldt mellom to skiver av hjemmelaget brød dekket i olivenolje.


Det er ofte servert i stykker, igjen kaldt i tapas-barer. Men det kan like godt nytes hot med en side salat og noen sprø brød og som sådan er en viktig del av helse gir Middelhavet kosthold.


Suksess for å lage en spansk Tortilla ligger i å skru av omelett og matlaging det på begge sider. For dette bruker jeg en spesialdesignet wooden tallerken med knott håndtak, heller som minner om en kjele-lokk, som jeg har kjøpt i Spania. Men forutsatt at den første siden er godt tilberedt en vanlig middag plate vil strekke til. For en 4 egg spansk Tortilla bruke en 8-"(20 cm)-stekepanne eller mindre, slik at det kommer ut gode og tykk. Det går uten å si at olivenolje skal brukes til å lage mat det i.


Grunnleggende spansk Tortilla.


Ingredienser:
Jeg kilo poteter 4-5 egg
3 Tbs. hakkede løk (valgfritt) halv tsp. salt.
50 ml olivenolje.


Enten terninger eller skjære skrellet poteter. Varme olje til veldig varme deretter legge til poteter og løk, om ønskelig. Røre å dekke i olje og besegle dem helt. Redusere varmen litt og fortsette stirring og matlaging, uten browning i ca 15 minutter. Ved hjelp av kanten av en metall Slikkepott holde kutte i poteter, dicing dem mens de koker. Når ganske anbudet renne av olje til en varme bevis parabol og sette potetene i en bolle.Beat egg og salt sammen godt, røre i potetene og bland godt.


Gå tilbake til olje til panorerings- og reheat.Hell i egg og potet blandingen, la det satt på bunnen og deretter slå ned varmen og koker sakte slik at det ikke brun for fort. Kjør din Slikkepott rundt kanten av pan å stoppe det sitter fast og riste pan ofte for å holde det løs. Når bunnen er tilberedt plasserer en plate over stekepanne og slå din spansk tortilla bort på den, deretter retur til pan, uncooked side ned og fortsette matlaging for en ytterligere 5 minutter eller så. Fungerer 2 som en main parabolen eller 4-6 som en forrett eller første kurset.


Spansk Tortilla med spinat.


Dette er en nydelig frisk variant tradisjonelle parabolen.


Ingredienser:
6 Tbs. tilberedes spinat
2 tsps. fint hakkede løk
2 egg slått
salt og pepper
revet OST
1 Tbs. olivenolje


Avløp spinat godt og hogge difor blandes med løk, salt, pepper og banket egg. Varme oljen i en liten pan og hell i blandingen. Kokken og slå som per tradisjonell spansk tortilla og stenke med revet OST rett før du serverer.


Spansk Tortilla med asparges.


Ingredienser:
400 gram poteter 100 gram tilberedes asparges drikkepenger
1 løk, tynt skiver 1 Tbs. hakkede persille
50 ml. olivenolje halv tsp. salt
100 gram brun Brødsmuler
6 egg slått


Terninger potetene og cook med løk i 2 tbs. olivenolje, som per grunnleggende oppskrift. Når anbudet oppstuss i Brødsmuler og asparges. Fry alt for et par minuttene. Bland sammen egg, persille og salt.Legge til gjenværende olje i pan, varme gjennom og deretter legge egg blanding og lage mat og slå som for grunnleggende spansk tortilla oppskrift.


Serverer 6 som en startpakke.


Spansk Tortilla med reker.


Ingredienser:
6 reker, tilberedt, skrelles og hogg
2 egg
1Tbs.finely hakkede persille
salt og pepper
2 Tbs. olivenolje


Legge til hakkede reker godt banket egg. Sesong med salt, pepper og persille. Varme olje velvære og deretter lage mat og slå som ovenfor.

No comments:

Post a Comment