Thursday, November 1, 2012

Fininnstille brød maskin oppskrifter

Noen ganger å gjøre brød i brød maskin kan være vanskelig.


Vi prøvde å hjelpe en kunde som brød ikke stige nok. Det virket som han gjorde alt rett. Kom å finne ut, han hadde en eldre modell og en merkevare som vi ikke var kjent med. (Brød maskiner blir mer standardisert men det er fortsatt ulike krav til forskjellige maskiner.) Så vi prøvde å hjelpe ham Fininnstill sitt brød til å fungere perfekt med sin maskin.


Fininnstilling kan være nødvendig, enten fordi oppskriften ikke helt samsvarer med maskinen eller på grunn av miljømessige forhold i kjøkkenet ditt-fuktighet, temperatur eller høyde. (Siden temperatur er en variabel, pass på at både blanding og maskin er ved romtemperatur før du begynner.)


Brød maskiner fungerer på en tidtaker. De blande, gi tid for brød å stige, og deretter bake. Hvis deigen ikke stiger raskt nok, så er brødet tett med dårlig volum. Hvis deigen stiger for fort, kollapser det med en depresjon i midten. Hvis din oppskrift ikke fungerer helt rett, kan det være finjustert for å slå ut det perfekte brødet. For å gjøre så, vil du justere stigende slik at det er på topp høyde når bakervarer syklusen begynner.


I finjustering, finnes det to variabler til å arbeide med. Først er hydration, forholdet mellom vann til tørre ingredienser. En mer hydrert deig er mykere og vil stige enklere. Hvis det er altfor bedrift, er det ikke vil stige nok og vil bli tett. Hvis det er for myk, vil det stige for fort og skjule som bakervarer begynner. En liten forskjell i hvor mye vann lagt vil endre brødet så måle nøye din vann med en pålitelig måling kopp designet for væske.


Sjekk deigen ballen på slutten av kneading syklusen. POKE det med fingeren. Det bør være myk, men ikke for klissete. Hvis du tror det er altfor bedrift eller altfor myke, trekke den ut av maskinen, danne et brød, la den stige, og stek den i ovnen. Så neste gang, legge til eller trekke fra vann. Vanligvis er en en spiseskje justering alt som trengs.


Den andre metoden for finjustering er justere temperaturen på vannet. Alle våre brød maskin mikser er utviklet med vann på 80 grader og en angitt vann temperatur rekke 75-85 grader. Som en tommelfingerregel, hvis kjøkkenet er kjølig, kan du bruke vann på 85 grader. Hvis det er varmt, kan du bruke vann på 75 grader.


Øke eller redusere temperaturen vil endre frekvensen av gjær veksten betydelig. Så hvis deigen ballen indikerer den ideelle konsistensen, kan så du hastighet eller retard stigende av brødet ganske handily ved å justere vanntemperaturen--varmere vann vil sette fart opprøret og kjøligere vann vil sakte stigende. Vanligvis er en justering av ti grader det meste du vil ønske å variere.


Vi håper dette hjelper du fine tune din oppskrift på brød maskin og betingelsene i kjøkkenet ditt. Når du finner hva som fungerer, kan du feste med det. Konsekvent å snu seg perfekt brødene er vanligvis ikke vanskeligere enn nøye måle vannet og kontrollere vanntemperaturen.


Copyright 2003-2007, The forberedt Pantry (www.prepraredpantry.com). Publisert av tillatelse

No comments:

Post a Comment