Sunday, November 18, 2012

Håndmiksere: Visp, hogge, bland

En hånd blandebatteri er en effektiv enhet som gjør daglige kulinariske arbeid raskere og enklere. Av de to primære variantene av blender--frittstående Hurtigmiksere og håndmiksere--hånd blandemaskiner er bedre egnet for visping ingredienser som krem eller egg, chopping ingredienser som vanskelig biter av mat eller fine materialer som urter, og blande ingrediensene i en husholdning program. Men i forhold til frittstående blandemaskiner blending er kraften og kapasiteten til håndmiksere lavere.


Det er viktig å velge en blender som har en sterk, ergonomisk håndtak. Dette forenkler fatte blender fast og tillater brukeren å utøve full kontroll over blending prosessen. Hånden montert fast på kabinettet av den faktiske maskinen. De fleste blandemaskiner er utformet med denne ordningen, og er derfor enklere å bruke i forhold til blandemaskiner som forsøke å tiltrekke seg oppmerksomhet ved å endre denne grunnleggende strukturen.


Visping og chopping er de to grunnleggende funksjonene som noen blender bør være i stand til å utføre. I tillegg til disse er en blender som kommer med en mini-chopper en god oppgradering å se etter som dette gjør at ingrediensene til å bli blandet uten å opprette en rot eller søl.


Effektiviteten av en stavmikser avhenger av sin wattstyrke. Som effekten øker vil blenderen være sterkere og raskere. Blandemaskiner mellom 150-300 watt er ideelle for bruk i hånden, kombinere nok strøm med klar portabilitet. Høyere wattstyrke blandemaskiner er spesielt nyttige for hakking eller blander tung ingredienser, mens lavere wattstyrke blandemaskiner kan brukes for hakking myk maten materiale eller blanding av væsker.


En annen målestokken som brukes til å måle effektiviteten av en blender er å sjekke sin omdreininger per minutt (rpm) kapasitet. Siste rpm avgjøres av blenderens hastighet, noe som kan være enkelt-, dobbelt- eller variabel. Enkelt hastigheter er nyttige for visp-blanding, mens variable hastigheter er spesielt effektive når hakking. Dobbel hastigheter er best egnet til å hugge flere ingredienser med forskjellige konsistenser.

No comments:

Post a Comment