Tuesday, November 20, 2012

Hva er økologiske og Fairtrade olivenolje?

Alle dere som gjør matlaging hjemme vil ha brukt cooking olje eller olivenolje på et tidspunkt. Enten du bruker olje til steking eller salater, kan organisk olje gi maksimal smak med minimal bruk av plantevernmidler og kjemikalier i sin produksjon. Økologisk oliven som brukes i produksjon og mange folk sier at smaken er bedre enn ikke organisk olivenolje.


Oliven er vanligvis dyrket i Middelhavet, med varme, tørre somre og kjølige vintre det er idealet beboelse av oliventreet. Olivenolje er oljen fås fra frukten av oliventreet på en mekanisk måte. Væsken er trykket ut av oliven. Organisk olivenoljer er ofte plukket og knust av store stein valser uten bruk av mekaniske maskiner eller unaturlig prosesser. Dyrt virgin olje er noen ganger merket slik at du kan spore nøyaktig hvor oljen har kommet fra. Flaske og tin kan være nummerert, og dette gjør det mulig for kjøperen å identifisere fra hvilke trær olivenolje av hver individuell container kom fra.


I tillegg til økologisk olje er fairtrade olje stadig mer tilgjengelig. Fairtrade rektor innebærer demokratiske organisasjon der produsenter har maksimal kontroll over deres land og er ofte formet til kooperativer. Fagforeninger er tillatt, ingen barnearbeid brukes i produksjon og en anstendig lønn er betalt til arbeiderne som plukke oliven og produsere olje. Fairtrade Mark-betyr at en sosiale premie betales på produktet som ikke går til enkeltpersoner, går til organisasjonen eller fellesskap for utviklingsprosjekter som helse, utdanning og sanitær.


En produsent for Fairtrade organisk olivenolje er Zaytoun


Zaytoun er det UKs første frivillige non-profit prosjektet for å importere fair trade palestinske organisk olivenolje til Storbritannia.


Oljen er importert fra bønder verre rammet av den nåværende politiske krisen i Palestina.


Landbruket økonomien, som er en av de store arteriene av den palestinske økonomien, har blitt betydelig skadet på grunn av vedvarende konflikt med Isreal.


65% av palestinske familier bor på landsbygda, og er koblet til landbruket i noen form.


Levekår på landsbygda har vært desimated gjennom inndragning av landet, forvisning trær, kontrollere av vannkilder, nekte tilgang til land og mangel på tilgang til markeder i Isreal og i utlandet.


Zaytoun forsøk på å søke en praktisk måte å hjelpe det palestinske folk ved å gi forbrukere med noe vi bruker minst en gang i uken, matolje!


Visste du at du også kan kjøpe olivenolje basert skjønnhet produkter som såpe? Oliven har lenge siden blitt kjent for å holde ungdommelige vitaliteten avsløre hemmeligheten.

No comments:

Post a Comment