Tuesday, November 13, 2012

Pierogi Oppskrift: Ost og potet fylling

En av de mest populære, om ikke best polske rettene er pierogi. Pierogi er et allsidig mat som kan nytes på flere forskjellige måter. Det er i utgangspunktet en melbolle som kan bli fylt med kjøtt, surkål, poteter eller annen fylling av ditt valg. Min personlige favoritt er pierogi fylt med ost og poteter. Her er oppskriften:


Deigen:


2 kopper mel
3/4 kopp varmt vann
1 egg
1 ss vegetabilsk olje
1/2 ts salt


Fylle:


2 store eller 4 vanlig størrelse poteter
3 skiver av Velveeta ost
2 ss av kremost
salt og pepper til din smak


Veibeskrivelse:


Skrell potetene og skjær dem i små biter. Sett potetene i en kjele med vann og ta med til en byll. Reduser varmen til middels/høy og la potetene koker i 20 minutter eller til løken er myk.


Mens poteter er mat, kan du begynne å lage deigen. Spray og pels en tom bolle med matlaging spray. Tilsett vann, egg og vegetabilsk olje til bollen og rør. Bland deretter i mel og salt til du gjør en deig. Ta deigen ut av bollen og kneed den på en tabell med mel til det er glatt og ikke for klissete. Roll dough til en ball, setter det under plast brytes og la det sitte i 30 minutter.


Når potetene er ferdig matlaging, tappe vannet ut av potten. Legg til Velveeta og kremost sammen med salt og pepper. Du kan også legge til en liten bit av melk å gjøre det enklere å MOS potetene. Deretter MOS potetene til de er glatt og luftig. Avkjøl poteter.


Etter at du la poteter avkjøles i ca 15 minutter, bør deigen være klar. Ta et stort stykke av deigen og gjør den ut, flat med en rullende pin, på en tabell som er belagt med litt mel. Bruk en sirkel cookie cutter og kutte ut biter av deigen. Med en teskje, scoop en liten mengde potet fylling og putte den i midten av et stykke dough. Lukk stengt deigen rundt potet og knipe med fingrene og en gaffel. Hold gjenta denne prosessen før du går tom for deigen eller fylling. Dette bør gjøre ca 20 pierogi.


Når du er ferdig å lage pierogi, koke dem, fem om gangen, i en gryte med vann i to til tre minutter, eller til de flyter. Stek dem i panne med smør. De er nå klar til å spise. Du kan fylle dem med rømme, løk, bacon eller din favoritt saus. Uansett, dette er en rett som du er sikker på å nyte.

No comments:

Post a Comment