Wednesday, November 14, 2012

Surkål Pierogi oppskrift

Pierogi er en av de første tingene som kommer til hjernen når du snakker om polsk mat. Grunn-pierogi er så populær rett fordi de kan være forberedt på flere forskjellige måter. Pierogi er en melbolle som kan bli fylt med noen fylling av ditt valg. Her er en oppskrift på pierogi fylt med surkål.


Deigen:


2 kopper mel
¾ kopp varmt vann
1 egg
1 ss vegetabilsk olje
½ ts salt


Fylle:


1 14.5 OZ boks med surkål
3 skiver bacon
¼ kopp terninger løk
2 ss smør


Veibeskrivelse:


Coat en tom bolle med matlaging spray. Tilsett vann, egg og vegetabilsk olje, og rør. Bland i mel og salt til du gjør en deig. Ta deigen ut av bollen og kna den på et bord som er belagt med mel til det er glatt og ikke for klissete. Roll dough til en ball, plasserer den under plast brytes og la det sitte i 30 minutter.


Mens deigen sitter, Forbered fyllet. Skjær bacon i små firkanter og plasser i en middels størrelse panne. På middels lav varme, stek bacon til lys brun. Tilsett løk og smør. Når smøret smelter, avløp surkål og legge den til pan. Rør i surkål grundig med en liten gaffel. Reduser varmen og lav og dekke panorere. La surkål sitte i 20 minutter, stirring sporadisk.


Nå som din deigen og fylling er gjort, er det tid til å gjøre pierogi. Ta et stort stykke av deigen, og med en rullende pin, flate den ut på en tabell som er belagt med mel. Kuttet ut liten, rundskriv biter av deigen med en cookie cutter. Scoop ut en liten mengde surkål fylle og putte den i midten av deigen med en teskje. Lukk deigen rundt fylling og knip ved hjelp av fingrene og en liten gaffel. Gjenta denne prosessen skal gi ca 20 piergoi.


I en gryte med kokende vann, Legg du til pierogi, fem om gangen. La dem koke i 2-3 minutter eller til de flyter. Deretter stek pierogi i en panne med smør og legge til dine favoritt topping. De er nå klar til å spise.

No comments:

Post a Comment