Friday, November 16, 2012

Deilig, men sunt måltider

Nevne økologisk mat til et rom fullt av folk, og sjansene er et flertall av dem vil slå opp nesen, venter for maten å være ekkelt. Hvorfor er dette? Hvorfor mange enkeltpersoner automatisk anta at bare fordi maten er økologisk at den ikke smaker like god som ikke-organisk? Vel, er en grunn til hvorfor folk gjøre dette de bare ikke er utdannet om hva nøyaktig økologisk mat er. Økologisk mat er mat som var vokst og/eller behandles uten kunstige kjemikalier eller tilsetningsstoffer. Økologisk mat er vanligvis mer flavorful, har flere vitaminer og mineraler, så vel som enzymer som hjelper deg å riktig fordøye maten du spiser.


Ikke-økologisk mat kunne faktisk gjøre mer skade enn godt. Mengden av plantevernmidler og andre kjemikalier som er på utsiden av vanlige råvarer er astronomiske. Selv om skylles før forbruk, denne typen produserer fortsatt havner store mengder skadelige kjemikalier, som kan bygge opp i kroppen og føre til ulike problemer. Og la oss ikke glemme kjøtt. Mange mennesker elsker kjøtt, men ikke-organisk kjøtt er ofte injisert med skadelige antibiotika og hormoner mens dyr er fortsatt i live. Og hvorfor gjør bønder dette? Vel det er den samme grunnen til at andre gjør så mange andre ting som kan være potensielt skadelig for mennesker: penger. Bøndenes begrunnelsen er at de injiserer kveg og andre dyr som blir reist for kjøtt, å forhindre alle typer sykdom. De kan ikke selge syke kjøtt til supermarkeder. Grunn til å bruke hormoner på dyrene er å få dem til å modnes mye raskere, som skaper en raskere behandlingstid for bonden. Men hva skjer når vi spiser denne kjøtt, nedtynget med disse unaturlig produktene i dem? Vel, kan antibiotika føre til folk som spiser dyrene som inneholder dem med jevne mellomrom å bli antibiotika resistente. Dette betyr at når de kontrakt en sykdom som krever behandling av antibiotika medisiner som deres lege foreskriver kanskje ikke fungere fordi kroppen har bygget opp en motstand mot det bestemte legemiddel. Dette kan være ekstremt farlig, avhengig av hvilken type sykdom en person kontrakter.


Hormoner som injiseres kuer, griser, høns, etc. kan føre folk å ha hormonelle ubalanser, og kan selv påvirker skjoldbrusk funksjon. Så hvorfor ta en sjanse med kroppen din? Organisk kan være dyrere, men det er verdt prisen.

No comments:

Post a Comment