Thursday, November 15, 2012

Den virkelige Paella i Spania

Den mest kjente spanske retten er Paella. Det har oppsto i Valencia-regionen i Spania, men siden spredt og bli populære over hele verden. Som en grunnleggende bonde parabol, det brukt uansett kjøtt, grønnsaker og sjømat var rundt, og så det er mange varianter av denne parabolen.


Hvis du vil gjøre en autentisk Paella, bør du bruke en Paella panne, som er en stor, runde, grunne pannen. Dette kan bli funnet i noen kjøkken-butikken og de fleste kjøpesentre. Opprinnelig var det kokt på åpen flamme, men selvfølgelig i dag vi bruker kokeapparatet toppen.


Til tross for variasjoner, paella kan ikke vurderes paella uten de tre viktigste ingrediensene: ris, olivenolje og Safran. Du kan legge til hva slags kjøtt, grønnsaker og sjømat som du vil, så lenge de tre er inkludert.


Kjøtt og grønnsaker er sauterte i olivenolje i paella pannen, og deretter ris er lagt. Flytende lager er da strømmet inn, og hele blandingen er brakt til en byll. Når risen er myk og eksentrisk, er pannen tatt av varmen og la for å stå så alle av væsken er absorbert.


Når denne tradisjonelle parabolen ble utviklet i Valencia, det besto meste av kjøtt, uansett hvilken type kjøtt var tilgjengelig som biff, kanin eller duck. I områdene på kysten lagt sjømat fordi det var mest tallrike. De eneste konstante ingrediensene som gjør det Valencia Paella er ris, olje og Safran. Paella har blitt en tradisjonell søndagsmiddagen deles med venner og familie.


Fra Valencia, paella reiste til områder som er avgjort av spanske som Filippinene og Amerika. Besøkende til Spania også brakt denne oppskriften hjem hvis de likte på en ferie der. Jo mer parabolen spre, flere varianter ble oppfunnet. Det har også begynt å bli en fancy rett i stedet for å holde sine bonde røtter.


Over hele Spania, vil du finne interessante varianter. Skalldyr er en hyppig ingrediens som du kommer nærmere til kysten, men du vil finne hummer, blåskjell, i tillegg til kjøtt som kanin i paella.


Hvis en spansk familie hadde tenkt å gjøre paella for et publikum, ville de bruke en gigantiske paella panne. Dette vil vanligvis skje på en festival eller partiet, og stor kjele ville bli plassert over åpen flamme utendørs. Valencianere tar deres paella alvorlig og konkurrere med oppskrifter. Når paella er kokt over åpen flamme, er det plassert slik at alle gjestene kan ta sin del. Rød eller hvit vin følger denne parabolen, avhengig av om det er en kjøtt eller sjømat paella. Det best tingen om paella er matrester! Når smak av mange ingredienser meld sammen, blir parabolen enda bedre.


Hvis du skal reise i Spania, sørg for å smake paellaer av ulike regioner og få oppskriften på ditt favorittsted.

No comments:

Post a Comment