Wednesday, November 21, 2012

Hvordan få Great hjemmelaget potetmos

Hjemmelaget potetmos er den ultimate komfort mat. Hva er bedre enn en dampende servering av virkelig god hjemmelaget potetmos? Du vet hva jeg mener - potetmos som er tykk og glatt og rik og buttery. Du tar en bit og kremet tekstur og rike smaken tar deg rett tilbake hjem til mors matlaging. Mmm mmm.


For noen av oss, men gjør poteter som det er en utfordring. I stedet for potetmos som mors slår de ut smakløst, klumpete og tørr. Og så vi ty til umiddelbar potetmos, som er tørt og slå som biblioteket lim inn uten smaken. Eller din potetmos er så vannaktig de slags spredt over hele tallerkenen din - mer som bakgrunnsbilde lim inn. Ugh!


Selv om din ikke ' det skarpeste verktøyet i skjulet når det gjelder matlaging, kan du gjøre virkelig gode hjemmelagde potetmos. Velg riktig poteten og de riktige verktøyene, og din poteter kan se og smake like fantastisk som mors.


Typer poteter


Det finnes flere ulike varianter av potet, og de har ulike egenskaper. Noen har mer stivelse enn andre, og noen har ulike teksturer. For eksempler er Yukon gull poteter en høy stivelse potet med en jevn tekstur. Rødbrun, derimot, er høy stivelse, men de har en kornete tekstur. Den "beste" mose potet er et spørsmål om personlig preferanse. Eksperiment litt til du finner de beste mose potet for deg og din familie. Bare Vær oppmerksom på at hvis du hadde en stor suksess med red poteter, ikke kan du kunne gjenta det hvis du bruker en annen type potet.


Utstyr


Hva du bruker til å mos din poteter med gjør en forskjell. Det kan hende du vant til litt klumpete, klassiske potetmos produsert med en ledning eller rustfritt stål potet masher. Hvis det er noen små klumper, minst alle vet potetene er hjemmelaget. Hvis du vil bruke en potet masher, grøt du opp de kokte potetene med de andre ingrediensene bruker opp og ned og frem og tilbake bevegelser. Det tar litt arbeid å gjøre virkelig gode potetmos med en potet masher.


Noen mennesker foretrekker å bruke en potet ricer. Det gjør jevnere potetmos. Med en ricer grøt du opp potetene bruker det meste en opp og ned bevegelse, tvinge spuds gjennom hullene i ricer inntil alle klumper er brutt opp. Mange mennesker sverger at en ricer er den eneste måten å gjøre potetmos.


Noen mennesker - inkludert de av oss som er for lat til å arbeide med en potet masher eller ricer - som for å bruke en elektrisk mikser. En mikser produserer god pisket poteter. De kan være litt tørr fordi mye av luft blir innlemmet i potetene. Det er derfor puristene hån blandebatteri til fordel for mose poteter for hånd.


Andre hensyn


For å gjøre god potetmos, måtte du koker dem først. Og selv før du Legg potetene i en kjele, må du bestemme om å skrelle dem eller ikke.


Skrelte poteter produsere jevnere, creamier potetmos uten biter av huden i dem. De har en jevnt hvit farge.


På den annen side, når du skrelle potetene, kaster du bort en masse vitaminer med skallet. Unpeeled potetmos er mer visuelt "interessant" med disse biter av skallet gjennom, og de har litt mer tekstur, i tillegg til mange flere vitaminer.


Etter at du bestemme hvorvidt å skrelle potetene din, er du klar til å koke dem. Sett potetene i en kjele med kaldt vann, og ta den med til en byll. Hvis du koke vannet først, sel potetene slags seg når du setter dem i, og de ikke koker riktig for mose.


Bruke de beste råvarene kan du når mose potetene. Ja, du kan gjøre lett, luftig, veldig god og lav fett poteter av mose med kylling kjøttkraft. Men de vil ikke begynne å sammenligne med kremet tekstur og buttery smaken som du får ved hjelp av virkelige smør og melk eller fløte.


Tillegg til din potetmos


Når du har mestret å gjøre virkelig gode hjemmelagde potetmos, kan du legge til ting din poteter for smak, tekstur og renter. Noen av tingene som du kan legge til mens du er MOS potetene er:


· Muskat
· Revet cheese· Parmesanost
· Worcestershire saus
· Kokt parsnips eller rutabagas
· Kokte gulrøtter og løk
· Krem cheese· Stekt hvitløk


Liker å eksperimentere med å legge forskjellige ting. Her finner du kombinasjoner som du og din familie elsker. Og i noen år, barna vil være å prøve å gjøre potetmos "akkurat som mammas."

No comments:

Post a Comment