Friday, April 6, 2012

Typer kokekar: Potter og koke

Gjøre mest viktig del av din kokekar Potter og koke. Det finnes mange forskjellige felttyper for hver bestemt matlaging metode eller ulike metoder.


Skillet/Steking pan har en flat bunn med Kortsider som er fakles eller skrånende, noe som gjør det lettere å kaste og slå mat med en Slikkepott. Pan er vanligvis laget av en lydhør overfor varme materiale som linjert kobber, rustfritt stål med en kobber eller aluminium core, Eloksert aluminium eller cast jern. Non-stick overflaten er også populære i slike pans. De fås i forskjellige størrelser og leveres som oftest med en cover.


Roasting pan er vanligvis av en rektangulær figur med lav sider, slik at varmen fra ovnen å avdekke hele overflaten av kjøtt. Roasting pan brukes vanligvis med en reol til å hindre at kjøttet fra sittende i sin egen juice og stewing i stedet for browning. Pans er tilgjengelig, laget av ulike materialer, inkludert rustfritt stål, aluminium med non-stick overflaten, leire og granitt.


Kjele er en runde potten med høy rett sider og en flat bunn, kan brukes til flere formål, for eksempel matlaging suppe, stewing grønnsaker, gjør sauser. Det er noen stiler for å passe spesielle formål. En kasserolle kjent som en Windsor har sider som vid ut og en annen kjent som en saucier har sider som er avrundet. Det er også forskjellige størrelser og materialer av saucepans. De fleste av dem har en tettsittende passende cover.


Pan steke er en runde, dype pan som kan ha rett sider med en litt avrundet base, eller flere vanligvis en runde base som bakkene ut og oppover. Størrelser og lengden på håndtaket kan variere for å matche matlaging. Varmen er jevnt fordelt i basen mens sloping sider gjør det enklere å hisse og slå ingrediensene.


Wok er en bowl formet versjon av steke pan, beste for rask matlaging mat over høy varme. Det er tilgjengelig med avrundet eller flat bunn. Noen varianter av woks har en lang håndtaket, noen har to korte håndtak og andre har en lang håndtaket på én side og en kort på motsatt side. Materialene som brukes er karbonstål, jern og metall med non-stick-belegg.


Stockpot er en dyp, høyt, straight-sidede potten med to store, løkke håndtak. Det brukes til simmering mye av væske, som lager, suppe og stews, men også fungerer godt for tykk supper, chili og for kokende pasta. Noen ganger kommer sammen med Sett inn pasta – laget av rustfritt stål perforerte insert som passer i en stockpot og fungerer som en Dørslag for drenering pasta.


Grillen pan er en heavy metal pan som består av rygger med jevne avstander på bunnen, som tett simulerer grilling prosessen når mat ulike meats og mat. Kan være med grunne sider eller med dypere sider ligner en stekepanne. Mange grillen pans er laget av støpejern og er tilgjengelige i ulike former og størrelser.


Dobbel boiler består av to pans - en på innsiden av den andre. Nederste-pan inneholder varmt vann og topp pan inneholder ingredienser som blir tilberedt. Vanligvis brukes for å gjøre delikat sauser som har en tendens til å skille hvis tilberedt på direkte varme. Dobbel kjeler kan være laget av rustfritt stål, emaljert stål, glass og aluminium.


Fondue pot er en type kokekar som består av en pott med en varmekilde, for eksempel en bærbar matlaging drivstoff eller en elektrisk varmeelement plasseres direkte under potten som brukes for en mat forberedelse prosess kjent som fondues ("fondue" er et fransk ord som betyr "å smelte"). Varmekilde smelter eller varmer fullt innholdet (vanligvis OST, sjokolade, vin eller andre ingredienser) slik at mat kan være dyppet i potten, og enten tilberedes eller belagt med innholdet og spist som en forrett eller deler av et måltid.

No comments:

Post a Comment