Tuesday, April 17, 2012

Metallisk kokekar

De to grunnleggende funksjonene i en Kjøkkenartikler er at den må ha god termisk ledningsevne, og at det skal være kjemisk unreactive med ingrediensene som er tilberedt i den. Metallisk Kjøkkenartikler er funnet for å ha disse viktige funksjoner, og dermed er de mest brukte formene for kokekar over hele verden. De er vanligvis laget av et smalt spekter av metaller. De fleste metaller som viser gode varmeledning er for reaktiv som skal brukes i mat forberedelse. Derav er valg av riktig type metall for Kjøkkenartikler avgjørende. De mest populære metaller som finner bruk i Kjøkkenartikler er:


Aluminium


Aluminium er en lett metall som utstillinger veldig god varmeledning. Hovedegenskapene for aluminium er at det ikke rust, og er motstandsdyktig mot mange former for korrosjon. Å være en myk metall, er det vanligvis legert med magnesium, kobber eller bronse å øke sin styrke. Det er vanligvis tilgjengelig i ark, cast eller anodisert skjemaer. Ark-aluminium som er spunnet eller stemplet inn skjemaet brukes vanligvis for å gjøre bakervarer ark, pie plate, kake pans, steamers, pasta Potter, skillets osv. Cast-aluminium produserer en tykkere produkt enn ark aluminium, og er egnet for saucepots, nederlandske ovner, tungt bakervarer pans osv. Grunnet mikroskopiske porene forårsaket av avstøpning prosessen, har imidlertid cast-aluminium lav termisk konduktivitet enn ark aluminium. Anodisert aluminium, derimot, har naturlig forekommende laget av aluminiumoksid tykkere ved en elektrolytisk prosess for å opprette en overflate som er vanskelig og ikke-reaktive.


Kobber


Kobber er et metall som har unike kjennetegnet for å gi god termisk ledningsevne, i tillegg til å sikre selv oppvarming. På grunn av til disse fordelene, har kobber kokekar funnet sted en fremstående i vestlige matlaging. Den beste kobber kokekar ble laget av et tykt lag av kobber, for å sikre god varmeledning og et tynt lag tin for å hindre at metall reagerer med syreholdig mat. Men de har en tendens til å være tung, dyrt og krever sporadisk retinning. Kobber Kjøkkenartikler er nå tilgjengelige med rustfritt stål i stedet for å tin Nikasil som vare mye lenger. De er best egnet for høy varme, rask-mat teknikker.


Støpejern


Støpejern Kjøkkenartikler er treg til å varme, men en gang oppvarmet, gir enda oppvarming. Det er kostnadseffektivt og kan tåle svært høye temperaturer. Å være en reaktiv materiale, er støpejern kjent for å reagere med høy syre matvarer. Støpejern, å være en porøs materiale, krever krydder før bruk. Selv om støpejern kokekar kan vaskes med såpe, bør det ikke fuktet i vann eller venstre våt for lenge.


Rustfritt stål


Rustfritt stål er en legering av jern som inneholder minimum 11.5% krom. Det er motstandsdyktig mot korrosjon og reagerer ikke med enten alkaliske eller syreholdig mat. Rustfritt stål Kjøkkenartikler er lys skjønt, kan ikke lett riper eller dented. Om rustfritt stål finner generell aksept i bransjen kokekar, er sin viktigste ulempen dens relativt dårlig varme ledningsevne. For å overvinne dette, er rustfritt stål Kjøkkenartikler vanligvis laget med et metall Sett inn av kobber eller aluminium på bunnen.

No comments:

Post a Comment