Thursday, April 5, 2012

Savory laks oppskrifter For din neste fiske ekspedisjonen

Matlaging og spise fisk som du fanget den dagen er en skikkelig bonus! Så lenge det er tilberedt riktig, lukten er søt, smaker er rike, og kjøtt er saftige. Her er noen laks oppskrifter for din neste fisketur. De er enkle å fikse, men svært velsmakende. Selvfølgelig kan du bruke disse hjemme på fisk fra markedet også. Men det vil ikke smaker så godt som når du koker din fisken frisk ut av vann rett ved siden av elven.


Denne oppskriften er perfekt for Sockeye (Red) laks.


Ingredienser:
Sockeye laks fileter (så mange du ønsker)
Marinade (du kan bruke en av oppskrifter nedenfor eller bruke en pre-laget marinade saus eksempel Yoshida's Gourmet saus, du må nok marinade til belegge fileter.)


Også behov:
1 store (2-gallon) zip låse bag (eller mer, avhengig av hvor mange fileter er du matlaging)
Kulere med masse isen
God kvalitet trekull briquettes (ikke bruk lysere væske)
Liten wire grillen
Heavy duty aluminiumsfolie


Sitron-Dill Marinade:


Ingredienser (gjør nok for 4 fileter)
¾ kopp av vegetabilsk olje
2 spiseskjeer med sitronsaft
1 teskje av Worcestershire saus
1 teskje av dill
½ TS av gressløk
1 teskje av persille
¼ TS av sitron-pepper


Gjøre marinade like før du lar på fisketur. Hvis du går for lengre enn en dag, kan du blande rett før du marinating fisk. Sett alle ingredienser i en veske med glidelås lås, segl og mix før jevnt fordelt. Lagre i kulere.


Honning og basilikum Marinade


Ingredienser (gjør nok for 4 fileter)
½ kopp fersk basilikum blader
3 spiseskjeer med olivenolje
2 spiseskjeer med sitronsaft
2 spiseskjeer med honning
½ TS av pepper og salt


Du kan bruke de samme retningene som brukes for sitron-Dill Marinade.


3 Saus Marinade


Ingredienser (gjør nok for 4 fileter)
1/3 kopp olivenolje
1/3 kopp Soyasaus
2 spiseskjeer biff saus (som A-1)
2 ts Worcestershire saus
3 cloves frisk hvitløk (hakket)
1 spiseskje tørr estragon


Blande som med andre marinader.


PREP og matlaging


* Plasser fileter i marinade i plastpose, segl, og lagre i kulere for 30 minuttene å 1 time. (Marinate ikke for lang eller fileter kan begynne å svekkes. Alltid marinate i en kald beholder.)


* Gjøre en liten brann med kull.


* Når coals er varmt--huden Ash hvit--sted fileter side ned på grillen, pensel eller yr med marinade og dekket med et telt av aluminiumsfolie. (Folien fungerer som et lokk, slik at fisk å lage mat på begge sider samtidig)


* Med grillen om lag 3 inches ære, å lage mat for fileter i ca 15-20 minutter. Når kjøtt flak, er fisken gjort. Overcooking vil tørke ut fisken og kompromittere sin smaken.


* Anrette øyeblikkelig.


* Lagre alle tilberedt, oppspore fileter i kulere for neste dag.


Hver av disse marinader er enkelt å gjøre, og vil holde i en avkjølt kjøligere i noen dager. Aldri bruke marinade; Når du har satt rå fisk i det, bare bruke i matlaging og ikke som en dipping saus. Forlate fisk for lenge i en marinade kan slå den grøtaktig. Marinate fileter i 30 til 60 minutter for å være sikker.


Kos deg med fiske og god å spise!

No comments:

Post a Comment