Sunday, December 30, 2012

Peppermynte søtsaker gave

Ved juletider liker vi alle å hengi seg til rik mat, for eksempel Christmas pudding og Christmas Cake, søtsaker og godteri. Under andre verdenskrig da mat var rasjonert, gikk barn uten søtsaker. Sukker var rasjonert til 8 oz (225 g) per person per måned. Sukker er den viktigste ingrediensen i søtsaker, som er hvorfor de var så knappe og hvorfor de ble en luksus element.


For å gjøre peppermynte søtsaker vil du trenger...
12 spiseskjeer med melis, 1 eggehvite, grønne mat fargestoffer (valgfritt), peppermynte aroma og sjokolade matlaging.


Husk å vask hendene og rengjør arbeid før du begynner.


Metoden...
Legge til en bolle i melis, eggehvite, 4 dråper peppermint smakstilsetning og 12 dråper grønn konditorfarge. Bland godt og kneed blandingen til å danne en glatt ball. Hvis blandingen er litt for vått legge mer melis.


Rulle ballen inn i en stor pølse og skive inn personlige søtsaker. Bruk hendene til å forme søtsaker og beholde dem på et skjærebrett tørke.


Smelt sjokoladen i en rett i mikrobølgeovn, det trenger bare et minutt eller to. Over gjøre ikke det, må det bare nok tid til å smelte. Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, må du kanskje en voksen å hjelpe. Stå en bolle i en gryte med kokende vann i senga, holde vann simmering. Ikke la noen vann boble over side og inn i sjokolade fordi dette skjemmer sjokolade. Pass på at du ikke la pannen koke tørr.


Dyppe hver sweet i sjokolade halvveis, og la den på noen tinfoil til sjokolade angir.


Hvis du vil pakke din hjemmelagde søtsaker kan du kjøpe en liten metallisk gaveeske eller gavepose, eller du kan gruppere søtsaker i papirservietter bundet opp med bånd eller tinsel, disse ser litt ut som mini Santa sekker.


En perfekt jul presangen for noen med en søt tann.

No comments:

Post a Comment