Friday, December 21, 2012

Å velge riktig kokekar

Du kan være noen Julia Child eller Martha Stewart når det gjelder matlaging, men hvis du er som meg og du elsker å lage mat, må du ha god kokekar å utnytte. Det er visse aspekter å vurdere når du kjøper kokekar bortsett fra hvor fin den ser ut og om det er i din favoritt farge eller ikke. Men vi kan fortelle oss at det som teller mest er utfallet eller resultatet som er utgangspunktet hvor gode maten ville smake, typen kokekar som du kan bruke kan påvirke matens utseende og i noen tilfeller reagerer sin smak spesielt hvis materialet den er laget av forskjellig på maten.


En av de viktigste tingene som vi må vurdere i å kjøpe kokekar ville være materialet som det ville være laget av. Det er flere materialer som er tilgjengelig i markedet hver med sine egne fordeler og ulemper.


Vi har kokekar som er laget av kobber som gir den beste varmeledning. Med kobber kokekar er du sikret maten matlaging jevnt. Flotte også er om kokekar laget av dette materialet at du enkelt kan kontrollere varmen brukt siden den lett reagerer på endringer i temperatur. Ulempen med kobber kokekar er for en, er det ganske dyrt. Også, det reagerer med mat spesielt surt de påvirker noen ganger sin farge og smak.


Andre materialer inkluderer aluminium og støpejern. Begge er gode varme dirigenter og rimelig. De tilbyr bare ulemper med å være reaktive til maten. Aluminium er myk og forverres lett. Støpejern kan rust og mat sticks lett til den. For å gi den en non-stick overflate det har å være "krydret" eller belagt med olje. For øyeblikket kan du finne i markedet eloksert aluminium pannene som hindrer reaktivitet siden dette har vært kjemisk behandlet.


En av de beste alternativene som sannsynligvis tilbyr de fleste fordelene ville være de som er laget av rustfritt stål. Prisen er ikke dyrt, selv om det ikke er innenfor det samme området som for aluminium og støpejern. De er mid-priced, holdbare, og best av alle ikke-reaktivt.


Andre faktorer som du må vurdere bør være at det er lett å vedlikeholde og rengjøre. Hva bør til slutt påvirke din avgjørelse er typen matlaging som du vanligvis gjør, og de fleste viktigere hvis du kunne ha råd til det. Hvis du vil kokekar som skulle vare du sannsynligvis i flere år framover, investere i de som tilbyr overlegen kvalitet og holdbarhet.

No comments:

Post a Comment