Monday, December 10, 2012

Bruk av urter og krydder

Gjennom historien, har bruk av urter og krydder gitt smaken og umiddelbar anerkjennelse til et mylder av retter i en rekke ulike kulturer. Før det var bekvemmelighet mat; før det var restauranter; før det var selv oppskrifter; Det var urter og krydder-kombinasjoner som var overlevert fra generasjon til generasjon som en måte å forberede bestemte matvarer.


I dag, brukes urter og krydder på samme måte-de spesielle kombinasjonene som umiddelbart å bringe deg tilbake til barndommen i din mors kjøkken. En EIM av dill, og du spiser umiddelbart suppe på din bestemor, en smak av curry og du er whisked bort til et spesielt måltid som du en gang hadde på ferie. Kombinasjon av urter og krydder er en hukommelse bank av våre erfaringer, og du kan være sikker på at de vil fortsette å bli stjerner i våre kjøkken i fremtiden.


Bruk urter dateres tilbake til forhistorisk tid-mye tidligere enn fordelene med krydder ble oppdaget. Brukt medicinally i begynnelsen, naturlige urter fortsette å bli brukt til å forbedre ulike retter og behandle mindre sykdommer, samt sykdom.


Ordet "krydder" dateres tilbake til slutten av 1100-tallet. Tidlig arabiske handelsmenn gjort enorme formuer handel krydder for europeerne ivrig etter å oppleve disse eksotiske smaker. Amerika ble involvert i krydderhandelen på 1800-tallet, og dermed begynte vår kjærlighet affære med urter og krydder som deilig forbedringer i vår mat.


I dag, tillater smak til side, bruk av urter og krydder i maten vår oss å spise mye sunnere. Urter og krydder kan lett erstatte salt, konserveringsmidler, og en rekke fet ingredienser som vanligvis brukes til å legge til smaken. I stedet for de som ønsker å fokusere på naturlige, hele matvarer som en del av deres diett plan, vil bruk av urter og krydder gi deg alle smaken uten noen av skylden.


Forskning oppskrifter som gjør bruk av urter og krydder og du vil snart bli belønnet med en flavorful, sunnere kosthold.

No comments:

Post a Comment