Saturday, December 1, 2012

Bruker urter i matlagingen

Vi kan ha gått til fancy restauranter, eller har hatt middag i en venns hus hvor vi har smakt visse retter som bare synes å være oser med personlighet. Hva jeg mener her er at de bare smake så rett og slett deilig at vi umiddelbart be at venn for en oppskrift. Suksessen til å lage en rett er en kombinasjon av flere faktorer. Du må vurdere evner eller ferdigheter på personen matlaging og den viktigste av dem alle er den rette kombinasjonen av ingredienser som gjør en rett lekre.


En av faktorene som kan definitivt legge smak til noe enkel mat for saks skyld ville være urter. Nesten alle som kokker bruk urter i å gjøre sine maten smaker deilig. Bruk av urter kan slå din enkle retter i fancy gourmetmåltider. Bruk av et bestemt urt eller en kombinasjon av flere urter kan ringe eller bryte utfallet av din parabolen. Det kan definitivt legge smak og krydder til dine oppskrifter for din familie å nyte definitivt hver bit. Urter kan være i tørket skjemaer som finnes i flasker, men friske urter er fortsatt best. Bruker urter i matlagingen er flott om du gjør en grytestek, en suppe, en salat eller selv brød.


Hvis du er en nybegynner på matlaging, eller er ikke så kjent med hva urter går med det, er det best at du legger til litt etter litt, eller enda bedre starte sakte før du tror du har fått den rette smaken. Vanligvis er det en tommelfingerregel med hensyn til hva urt går best med hva men ikke begrense seg til dette fordi du kan sette fantasien din på jobben og gjør din egen kombinasjon. Du trenger bare å eksperimentere, og for at du får den kombinasjonen som passer deg og familien din smak.


For å gi ta deg en idé bare note det den urt rosmarin går bra med lam. Oregano er flott å legge til sauser som du skal gjøre. Basilikum bringer ut smaken på tomater og gressløk gå bra når blandet med kremost eller smør.


Urter er stor også for marinader, supper og de fleste spesielt salat dressinger. De er gode til å gjøre en rett ser bra når de brukes som pynt. Friske urter kan lagres i kjøleskapet, men ikke for lenge. Du bør fryse friske urter og en gang frosset du kan bare bruke dem for matlaging.


Det er mange urter og varianter av kombinasjonene er uendelig. Du vil være matlaging retter smaker som de servert i restauranter på et blunk.

No comments:

Post a Comment