Saturday, July 28, 2012

Kokk posisjoner forklart

Noen gang lurt på hva som gjør en Sous Chef? Eller hva nøyaktig Garde Manger kokk gjør? Eller om Commis kokker fortsatt eksisterer etter oppløsningen av Sovjetunionen? Se vel videre, alle titler og definisjoner er oppført nedenfor.


Kokk: Ordet på fransk er vanligvis tolket for å bety sjefen, som når vi sier "chief" på engelsk. Men dette kan være forvirrende for våre definisjoner her så kan ignorering dette "løs" betydning.


Kjøkkensjefens: en term som brukes mer så i større restauranter, hoteller og virksomheter med mer enn ett sted. Denne Chef er administrerende direktør av kjøkkenet og ofte restauranten. Ikke bare er de som velger du retningen for maten og conceives retter for menyen, men de er ofte høy profil Chef at offentligheten vil vite, selv om de er sjelden i kjøkkenet og sjelden koker.


Kjøkkensjef: toppen av ledelsesstrukturen kjøkken. Hvis det finnes en Chef de Cuisine tilstede, kjøkkensjef rapportene bare til dem, men siden bare de største etablissementer faktisk har en Chef de Cuisine, er sjefskokken vanligvis toppen. Han eller hun er visjonær, ansvarlig for conceiving menyen ideer, lage oppskrifter, å etablere standarder, kontrollere kostnader og utfører mange administrative oppgaver. På grunn av alle disse ansvar gjør de svært lite faktiske matlaging.


Kjøkkensjef: tittelen til sjefskokken eller Chef de Cuisine av en liten og middels størrelse operasjonen. Han eller hun er ansvarlig for planlegging menyer, kontakt med leverandører, kontrollere budsjetter og adm. stab. Vanligvis vil du ikke finne en leder kokk og en kjøkkensjef i samme etableringen.


Sous Chef: Bokstavelig oversatt betyr "under Chef". Sous Chef er andre ansvaret. Han eller hun er i hendene på person; de gjør den daglige ledelsen av kjøkkenet, er nesten alltid på kjøkkenet og bruke svært lite tid på kontoret. De er regelmessig mest senior kokken på kjøkkenet og ta rollen som expeditor under travle perioder ofte. Sous Chefs rolle som expeditor er å være den siste checkpoint mellom kjøkken og kunde, sikrer at restauranter som er høy standard på mat og rettidig leveranse blir gjort. Sous Chef kan utføre denne rollen fra Tjenestesiden av kjøkkenet, men kan også gjøre det mens han eller hun kokker. Sous Chef tittelen kan innledes med vilkårene Executive, senior eller junior, til å angi en mer bestemt hierarki.


Chef de Partie: bokstavelig oversatt betyr "Chef av delen", og refererer til en kokk ansvaret for en bestemt inndeling for eksempel grill eller sauté. Dette er igjen en term som kan ha overordnede som Senior eller Junior.


Commis Chef: disse karene og gals er underordnet stabspersonell i kjøkkenet, men gjøre det meste av arbeidet. Sjansene er mat du spiser i restauranter er i 9 av 10 brett klargjort av dem under vaktsom øye for sine eldre.


Lærling/Trainee kokker: Disse er kokker som er teknisk i trening, selv om virkelig trening aldri stopper som alle kokker har en tendens til å fortsette å lære fra hverandre. Oppgaver som er tilordnet lærling kokker kan teste en ung kokker temperament, men disse samme plikter føre til en stor anerkjennelse for sin karrierevalg som de går videre opp i hierarkiet.


Konditor: er kongen eller dronningen i delen kringle; de er ansvarlig for alle de forfall og imponerende desserter og søtsaker som du finner i hoteller og restauranter. Selv om oppført her under lærling/Trainee-Chef, er dette ikke tilfelle. Avhengig av størrelsen på operasjonen kan delen kringle ha sin egen hierarkiet i, men delen mest sannsynlig fortsatt rapporter til Sous og Executive kokker. Delen kringle eller ofte kringle kjøkkenet er en verden til sin egen og deles vanligvis litt fra viktigste kjøkkenet. Er like delen fysisk forskjellig, så for å gjøre sine innbyggere. Pastry kokker er kuttet av samme stoff som de fleste kokker og kan funksjonen under høytrykk og på en hurtig tempo, men de ofte besitte en høyere grad av tålmodighet. Ikke alle vilkårene ovenfor vil gjelde for alle kjøkken. Som du kan forestille deg har et kjøkken med bare 3 ansatte ikke behov for en Chef de cuisine, en kjøkkensjef og en Senior Sous Chef.


Følgende titler refererer til noen av de mange navnene gitt til kokker som er tilordnet til bestemte stasjoner og ikke nødvendigvis sin plass i hierarkiet.


Garde Manger Chef: er ansvarlig for delen kaldt og noen ganger kringle Hvis det er ingen angitte konditor.


Entre Metier Chef: er ansvarlig for utarbeidelsen av garnishes og grønnsaker.


Saucier Chef: Er ansvarlig for sautéed elementer og de fleste sauser.

No comments:

Post a Comment