Thursday, July 26, 2012

6 Metoder for å tilberede fisk - enkel og Allt

Som fisk har slik en liten mengde connective vev, krever det svært lite matlaging. Hvis det er overcooked, flakes falle fra hverandre og fiber bli tøff, tørr og smakløst. Det er flere måter å tilberede fisk, men matlaging Generelt bør være kort og milde. Selv om fileter er mer populært, er de fleste kokker enig at fisk på bein - som med kjøtt - har mer smaken.


Steking-
Dette er en populær metode, og fisk kan være både grunne- eller dyp-stekt. For begge prosessene må kjøttet av fisken være belagt med egg og Brødsmuler, batter, mel eller havremel - å beskytte delikat kjødet. Vanligvis er fileter tilberedt på denne måten. En vegetabilsk olje skal brukes (Hvis deep-frying, olje bør bare brukes for fisk), men en kombinasjon av smør og olje er best og tastiest for shallow-smak.


Grilling-
Denne metoder brukes til hel fisk, steker, fileter og biffstykker, spesielt fet fisk som makrell, laks og ørret. Kjøtt er vanligvis scoret med en kniv (Hvis fisken er på bein) for å sikre selv og grundig matlaging. Fisken bør være stiplet med smør å hindre det. uttørking. Grillen bør settes på en moderat varme, i stedet for høye, slik at fisken ikke tørke. Jo mindre fisk, jo høyere grillen. Linje grillen med folie slik at pan og stativet ikke har dvelende fisk smaker.


Baking-
Fisk kan bakt hele, børstet med smør eller olje og fylt; de kan være åpne eller lett dekket med buttered folie for beskyttelse. De kan også være bakt i en væske (melk, saus, vin eller lager).


Poaching-
Denne metoden sikrer at fisken fortsatt er fuktig i hele matlaging. Fisken er tilberedt i en væske, som fisken lager, vin, vann eller melk. som kan være flavored med urter, en liten løk eller sitron juice. Fisken kan tilberedes på toppen av komfyren i en pan eller fisk hurtigkokeren eller i ovnen. Hvis pan, ikke dekkes bør fisken bastillen ofte. Cooking væsken brukes vanligvis som grunnlag for den tilhørende saus.


Dampende-
Fisken er tilberedt i damp over en Panorer simmering vann. Det bør plasseres mellom to buttered plater, eller på en plate som er dekket i folie å hindre naturlig juice escaping i vannet under.


No Papillote-
Fisk, hele eller i fileter eller steker, kan være innpakket i folie, greaseproof eller cellofan med ulike flavorings (smør, sitron juice, wine, løk, hvitløk, urter) og poached, steames, bakt eller deep-fried. Alle viktige smaker og juice blir beholdt og er en av de beste måtene å lage mat fisk.

No comments:

Post a Comment