Friday, January 6, 2012

Olivenolje � What�s forskjellen?

'Olivenolje', 'Jomfru', 'Extra Virgin', 'Lys', 'Rent' - er det en forskjell? I så fall betyr det noe? Hvilke er bedre? Er alle olive oils extra virgin? Hva er extra virgin olivenolje? Alle produkter selges som olive oil uttrykkene vesentligvis samme? Her er noen svar i vanlig engelsk:


Hva er Olive Oil
A. olivenolje er oliven juice, ren og enkel.


Hva er jomfru?
A. Virgin betyr mekanisk utvinning. Olje eller juice er trukket ut av maskiner med ingen kjemikalier som brukes i prosessen.


Hva er 'Ekstra'?
A. mekanisk utpakkede () oliven olje er ikke alle de samme kvalitet. 'Ekstra' er av høyeste kvalitet, og er dermed klassifisert fordi det går gjennom et batteri av tester, både laboratorium (analytiske) så vel som smak (en klippe ved en olivenolje master samme måte viner er smak testet). Virgin oliven olje som er dømt for å ha ingen feil er klassifisert som ekstra. Så 'extra virgin' betyr – utdraget mekanisk oliven juice som passerer laboratorium og smak tester med ingen feil.


Olivenolje med små defekter, men det er fremdeles fint til menneskelig føde er klassifisert som 'Fint'. Lav kvalitet olje med mange defekter er klassifisert som enten 'Vanlige' eller 'Lampante' (lampe olje). Denne olje er enten brukt til industrielle formål eller er kjemisk raffinert.


Hva er 'raffinert' olje?
A. olivenolje, som ikke er egnet til menneskelig føde er forbedret av varme og kjemisk prosess. Kjemisk raffinert olje er helt flau (0% surhet) som betyr at det er flavorless og ingen kvalitetsstandarder angitt eller implisert. Raffinert olje er blandet med jomfru for farge- og smaken.


Hva er 'Pressrester' olje?
A. Pressrester er produsert av varme og kjemisk prosess fra avfall av 'virgin' olivenolje når virgin olivenolje er pakket ut. Det er også smakløs (0% surhet) med ingen smaken og ingen kvalitetsstandarder angitt eller implisert. Pressrester brukes som en billig alternativ til 'raffinert' olje for å redusere kostnadene for produktet av packers som bland det med virgin og raffinerte oljer.


Hva er 'rent' olivenolje? Hva er "lyset" olivenolje? Hva er 'olive oil blander'?
A. 'rent', 'Lys', ekstra lys, etc. er ikke olivenolje klassifiseringer. De er sammensetninger av raffinert og/eller Pressrester med virgin olje. Mikser (eller blander som packers liker å kalle dem) er vanligvis 90-95% Pressrester/raffinert med 5–10% virgin olje. Noen packers blande i frø, soyabønne, hasselnøtt eller andre oljer.


Er det en forskjell mellom extra virgin olivenolje og raffinert olje-mikser?
Sv. Ja. De er to helt forskjellige produkter. Raffinert blander er billig å produsere. Fordi de er solgt med en premium pris nytte blander selger mer enn forbrukeren.


Extra virgin oliven olje er en helt naturlig produkt og er dyrere å produsere. Extra virgin oliven olje er mye bedre smake enn raffinert mikser, og tilbyr alt av de helsemessige fordelene som er knyttet til olivenolje.

No comments:

Post a Comment