Tuesday, January 24, 2012

Hvordan å forberede ris

Rice har eksistert i lang tid. Det er kjent for å ha vært dyrket i over 5000 år og antas å være en av de aller første avlingene. Med over 7000 varianter blitt ris stift mat i mer enn halvparten av verdens befolkning. Fleste har minst en ris-tallerken som de spesielt nyte.


Asiatiske land produserer ca 90% av verdens ris og asiater spise så mye som 300 pounds av ris per person per år. Amerikanere spiser litt mer enn 21 pounds av ris per person hvert år, og franskmenn forbruker ca 10 pounds av ris per person årlig.


Til tross for sin lange historie og verdensomspennende popularitet, mange mennesker er i dag usikre på om matlaging ris frykt for inkonsekvente resultater. Denne artikkelen diskuterer fordelene med inkludert ris i et sunt kosthold kort og tilbyr en rekke tips og teknikker for vellykket forbereder og trygg lagring av ris.


Fordelene med inkludert ris i kostholdet...


Rice er en utmerket mat for å holde kroppen sunn. Rice har følgende ernæringsmessige fordeler:


Rice er en god energikilde...
Rice er en utmerket kilde til karbohydrater. Karbohydrater er brutt ned til glukose, mest som brukes som energi for trening og som avgjørende drivstoff for hjernen.


Rice er lavt i fett, Kolesterol-fri og lav i salt...
Rice er en utmerket mat å inkludere i en balansert kosthold. Det er lav i totale fett og mettet fett, Kolesterol-fri (derfor en utmerket mat å inkludere i en Kolesterol-senking diett) og inneholder ubetydelig mengder natrium.


Rice er glutenfri...
Noen mennesker er i stand til å tolerere proteiner som er funnet i hvete, rye, Havre og bygg, og bør velge matvarer som er gluten-fri. Alle rice er gluten-free, gjør ris avgjørende valget for dem med gluten gratis diettbehov.


Rice inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler...
Rice inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler, noe som gjør det en utmerket inkludering i et sunt og balansert kosthold.


Langfibret, middels korn og kortfibret...


Rice inneholder to starches, amylose og Amylopektin. Forholdet mellom disse starches bestemmer teksturen av ris. Rice med en høyere amylose-innhold er separat, lett og LUN når tilberedes. Rice med en lavere amylose-innhold kokker i korn som er moister og anbud, med en større tendens til seg sammen.


Langfibret ris - dette er en generisk klassifisering for ris der ferdigbehandlede korn er minst tre ganger så lenge den er bred. Den inneholder den høyeste andelen av amylose (ca 23-26 prosent) så det er separat og LUN.


Middels korn ris - klassifiseringen størrelsen er for korn av ris som er mindre enn tre ganger så lenge de er bred. Middels korn er noen ganger kalt 'Kortfibret' å skille det fra langfibret ris. Tilberedt korn er fuktig og anbud, og de seg sammen. Den inneholder omtrent 15-19 prosent amylose og brukes vanligvis i oppskrifter som ringer for en kremaktig konsistens, for eksempel ris pudding og paella.


Kortfibret ris - denne ris er nesten runde (mindre enn to ganger så lenge den er bred). Når tilberedes, denne ris tendens til å være enda mer fuktig, søt og klebrig enn middels korn. Det er anslått for å inneholde omtrent 12 til 17 prosent amylose og brukes vanligvis til sushi.


Skylling og/eller Soaking ris...


Hva med skylling ris før matlaging?


Moderne behandlingen teknikker er effektiv på å fjerne urenheter og produsere ren og kontinuerlig ris; imidlertid foretrekker mange mennesker fortsatt skylling ris før du matlaging. Noen føler at en fordel av skylling er å fjerne eventuelle løs stivelse og dermed gir en fluffigere, mindre klebrig ris og mer konsekvent matlaging. Du kan eksperimentere med begge teknikker til å bestemme hvilke du liker best.


Hva med soaking ris før matlaging?


Noen varianter av ris (f.eks Basmati) cook bedre etter soaking. Soaking myker korn for bedre tekstur og hindrer at bryte av sprø varianter. De fleste "klebrig" varianter av ris vil ikke kokken riktig uten soaking. Være sikker på å suge ris, hvis det er angitt i oppskriften.


** Husk: Hvis ris skylles eller fuktet før matlaging, må du tømme det grundig slik at flytende målingen blir nøyaktig.


Grunnleggende metoder for å forberede ris...


Absorpsjon-metoden
Absorpsjon-metoden er den mest populære metoden for matlaging ris. Den bruker en mengde ris og en mengde vann for en angitt tidsperiode. Da vannet absorberes, bør ris gjøres. Dette er også metode ved hvilken de fleste ris komfyrer arbeider, selv om noen ansette en blanding av dette og dampende-metoden.


Dampende metoden
Dette er vanligvis den foretrukne metoden for matlaging klebrig og klamrer varianter av ris. Gjennomvåt og utladet ris er satt i en spesiell dampende kurv eller panorere over potten eller wok med kokende vann og tilberedt med damp alene, uten ris noensinne berøre kokende væsken.


Riktig proporsjoner...


De fleste metoder å tilberede ris krever en målte mengden væske å sikre et riktig tilberedt produkt. Den generelle regelen er 2 deler av væske til 1 del ris av volum; ulike varianter av ris kan imidlertid kreve litt mindre eller litt mer væske. Referer alltid til etikett-instruksjonene for å verifisere riktig forholdet mellom flytende og matlaging.


Hvordan du lager ris...


Uncooked ris
På grunn av Fuktighetsinnholdet lav bør riktig lagrede hvit ris holde uten å miste kvalitet så lenge som tre år. Lagre uncooked ris i en lukket beholder på et tørt, mørkt og svalt sted. Hvis ris er forventet å bli brukt ganske snart, så en glassbeholder på sokkelen teller eller åpne skapet i indirekte lys er akseptabelt.


Tilberedt ris
Tillate tilberedt ris til kule helt, og deretter lagre i godt forseglet oppbevaringspose på en beholder eller zip-lock i kjøleskapet. Lagrede tilberedt ris kan rase pathogenic organismer og muligens føre til matforgiftet når spist. Alltid holde tilberedt ris i kjøleskapet, og forkaste alle leftover rice som ikke brukes innen 2 eller 3 dager.


Tips og teknikker...


Lese-boksen eller oppskrift for ønskede resultatene. Siden ulike varianter av ris er best når tilberedes ved hjelp av en bestemt metode, være du bestemte å følge oppskrift instruksjoner for å få den beste smaken og tekstur fra ris.


Du kan måle ris og vann nøyaktig. Tillegg av salt og smør er valgfri.


Bruk en heavy-bottomed pott når matlaging ris slik at varmen er fordelt jevnt.


Rice vil tredoble i volum, så bruk riktig størrelse potten med et tettsittende lokk. Hvis nivået av uncooked ris i potten er mer enn to tommer dyp, velger du en pott som passer til mengde ris til tilberedes.


Bruk en tettsittende lokk slik at dampen skal bo i potten mens ris kokker. Ikke Fjern lokket til slutten av matlaging tid. Hvis ris ikke er tilstrekkelig gjort, gå tilbake dekselet og fortsetter å lage mat et par minutter lenger.


Tid matlaging i henhold til pakken retninger. Matlaging for høyere høydene vil kreve ekstra tid og angis i instruksjonene.


Ris tilberedt i mikrobølgeovn tar ingen mindre tid enn matlaging på stovetop.


Når de brukes riktig, gir ris komfyrer eller steamers en ingen risiko-metode for å forberede ris. Å lage mat ris i et rice komfyr, alltid være sikker på å følge instruksjonene fra produsenten. Det kan være at du ønsker å redusere mengden vann ved 1/4 kopp (50 ml) for hver 1 kopp (250 ml) av ris blir tilberedt.


Lo tilberedt ris med en gaffel før servering. Når ris tilberedt, røres, gjenopprette og satt til side for 5 minutter. Dette gjør det mulig for noen av damp for å unnslippe og fluffs ris til å holde korn atskilt. (Tilberedt ris vil pakke og bli litt klebrig hvis ikke rørt på dette stadiet.)


Ris kan tilberedt på forhånd og reheated raskt før servering. Oppvarmer ris, kan du legge til 1-2 spiseskjeer (15-30 ml) av vann for hver 1 kopp (250 ml) leftover rice. Cover og varme for 4 til 5 minutter på stovetop eller 5 til 10 minutter i ovnen. I mikrobølgeovn, oppvarmer høye for 1 til 3 minutter.


Leftover rice kan frosset i små poser eller beholdere og reheated i mikrobølgeovn, eller på stovetop. Husk å legge vann som anbefalt ovenfor.


Når alt annet mislykkes, følger du instruksjonene...


Mens nøyaktig hvordan ris kokker varierer fra forskjellige til variasjon, får konsekvent gode resultater er absolutt ikke umulig, og folk bør ikke viker unna matlaging ris. Bare husk... for å sikre konsekvent gode resultater, den beste metoden for å forberede ris er vanligvis den med i pakken.


Copyright © 2006 Janice Faulk Duplantis

No comments:

Post a Comment