Friday, January 13, 2012

Matlaging som en kulinariske kunst

Kulinariske kunst er kunsten å tilberede. Matlaging er en måte å forberede mat som blir spist eller servert til andre personer.


Kulinariske kunst består av mange kategorier - noen er verktøy, metoder, kombinasjon av krydder og ingrediensene som legger til smaken i maten. Det må normalt høyre målinger, riktig valg og nøyaktig kombinasjon av ingredienser som er involvert for å oppnå ønsket resultat.


Mangfold av kulinariske kunst i verden gjenspeiler mange hensyn som:


-Økonomisk
-Estetisk
-Ernæringsmessige
-Religiøse
-Kulturelle


1. Dawn brann


Kulinariske kunst, hvis ikke alltid er forbundet med ild. Varmen som genereres av brann er ofte nødvendig for å bli brukt for å kunne endre den maten tekstur, smak, ernæringsmessige innholdet og selv utseendet. Oppvarming er viktig i kulinariske kunst fordi det Desinfiserer maten og gjør det mykere. Mat danger zone er mellom 4 til 60 grader Celsius. Innenfor disse temperaturer, kan bakterier som er funnet i det funnet eller selv de som ble overført til maten vokse på en svært skremmende hastighet. Under ideelle forhold kan bakterier doble sin befolkning hvert tjue minutter. Selv om en kikk på disse matvarer ikke vises kanskje skadelig, når ingested de kan være. Mange mennesker har misforståelse at bakterier vil dø når vi fryse maten eller kjøle dem, men dette faktisk kvitt ikke mat av bakterier, bare det bremser ned deres ekspansjon.


2. Baking


Bakervarer er trolig den mest berømte avdelingen i kulinariske kunst. I de kulinariske kunst er bakervarer kunsten å tilberede mat ved hjelp av en ovn. Maten er tilberedt gjennom å anvende tørr varme jevnt gjennom ovnen og på mat. Det er brukt i produksjon av kringle basert godbiter som pies og tarts kaker. Tørr varmen i ovnen forårsaker stivelse til gelatinize og resultater til browning eller charring på utsiden av maten. Noen uneducated i den kulinariske kunst tenker kanskje at den charred delen eller brun deler er ikke som velsmakende som det høres, men denne delen er faktisk det som gir smak og smak til bakt gode, delvis forsegling fukt av maten. Browning tilsynelatende i bakt god er forårsaket av sukker caramelizing og kjemisk reaksjon som skjer mellom reduksjon av sukker og aminosyre (Maillard reaksjon). Fuktighet i bakt goody, derimot, er ikke egentlig helt holdt, i tid som goody er å være bakt det vil bli tørrere og tørrere.


3. Kokende


En annen kategori er kokende. Kokende er når det finnes en rask dampfunksjon av noe væske når Væsken varmes. I matlaging, er kokende delt inn i mange andre kategorier. Blanchering, en matlaging term som brukes til å beskrive søling av væske av mat i kokende vann og fjerner den etter en viss tid og kaster den i kaldt vann eller la vannet kjører over det forårsaker autorisasjon av mat. Press matlaging er når maten er tilberedt inni et innelukket matlaging verktøy som ville begrense luften som kommer inn eller gå ut av verktøyet - denne teknikken raskere tempoet i matlaging. Stewing vil trolig være den mest populære matlaging teknikken på kulinariske kunst-divisjonen. Det er en metode der meats er kuttet i mindre deler, og sammen med noen grønnsaker er simmered til en væske. Simmering, er så igjen en matlaging metode der væsken er knapt holdt unna sin Kokepunkt. Andre kokende teknikker er braising, codding, dampende, infusjonen, poaching, dobbel dampende, steeping og termosflaske matlaging.


4. Andre


Til de fleste amerikanere er microwaving og grilling de vanligste formene for matlaging. Microwaving er den enkleste og enkleste formen for matlaging; Det er en teknikk som brukes hovedsakelig til oppvarmer kjempegode måltider som er klare til bruk. Og for grilling, de fleste amerikanere har en grill-stasjon i deres bakgård. Grilling er en roasting metode som er tilberedning direkte under en kilde til varme. Andre roasting metoder er Barbecuing, Searing og Rotisserie. En mindre vanlig metode er røyking av kjøtt, eller selv salting det.

No comments:

Post a Comment