Monday, January 2, 2012

Hvordan lage en Cajun Roux

Prosessen med å forberede Cajun mat er på ingen måte oppjaget og innebærer en lagvis av smaker som gjør at hver ingrediens å opprettholde sin egen identitet.


Grunnlaget for å forberede ekte Cajun retter som gumbo, saus piquant og etouffee er Cajun roux (uttales rue). God roux er verken undercooked eller overcooked. Undercooking vil gi en mindre fyldig smaken og overcooking til poenget med å bli brent vil gi en bitter smak.


Den franske roux er vanligvis en blanding av like deler mel og smør tilberedt langsomt til latter og godt blandet, men ikke browned. Typisk Cajun roux er en blanding av like deler av mel og fett, kokte sammen i en stor pott over høy varme til en middels brun farge er nådd. Roux må bli rørt stadig for å forhindre brenning. Noen foretrekker en roux gjort med omtrent en fjerdedel kopp mer olje enn mel.


Når Cajun roux kalles for, er oftest, fint hakkede løk og paprika lagt til browned roux å arrestere temperatur matlaging og hindre at roux scorching. Dette trinnet starter Tilberedning av ønsket parabolen, for eksempel en gumbo eller saus piquant.


Ingredienser:


1 kopp vegetabilsk olje
1 kopp all-purpose mel


Forberedelse:


Varme vegetabilsk olje i en tung nederlandsk ovn eller 12-tommers skillet over høy varme. Når olje er varmt, legge til mel samtidig; rør eller Visp raskt for å kombinere mel og olje. Om nødvendig kan du bruke på baksiden av en trekirke skje for å glatte ut noen klumper av mel. Rør eller Visp konstant, inntil roux når ønsket farge (mellom en peanut smør og mahogny farge), og har en mutter-lignende aroma. Oppskriften gir en snaut 1-1/2 kopper roux.


Oppskriften notater:


(1) Hvis det vises små svart eller brun specks klargjøring roux, det har brent og bør forkastes. En brent roux vil gi en bitter eller scorched smaken.
(2) Roux kan være forberedt fremover - dekke, kjøle og bruke innen 1 uke.
(3) For å forberede ekstra roux for senere bruk, kan kladder klargjøres ved å øke olje og mel i like store.
(4) Fryser vakkert. (Fryse i kopp deler for opptil 6 måneder.)
(5) Forsiktig: Vær ekstremt forsiktig når stirring og håndtering roux under forberedelse. Romtemperatur overskrider 500F, vil roux splashed på huden pinne og forårsake en alvorlig brenning.


Forbereder en autentisk Cajun roux er ikke vanskelig når du vet hvordan. Hvis du følger ovenfor oppskriften nøyaktig, vil du kunne klarer å forberede seg en roux til lik som noen well-experienced Cajun kokk.


Copyright © 2005 Janice Faulk Duplantis

No comments:

Post a Comment