Friday, February 17, 2012

Thai/Lao Classic Hot saus

Oppskriften på Thai Classic / Lao Hot saus:


Ingredienser: 1 hvitløksfedd; 1 Rød Chili; 1 Grønne Chili; 1 spiseskje klemt kalk; 1 spiseskje fisk saus


Instruksjoner: I en morter og støter, knuse hvitløk og chilies før de er i små biter. Legge til presset kalk og fisk saus og blande. Helle den klassiske Thai / Lao Hot saus i en liten dipping bollen for servering. Ingrediensene ovenfor kan multipliseres etter hvor mange porsjoner.


Du kan erstatte soya saus for fisk saus, men det ville ikke være autentisk eller klassisk.


Hell denne saus over ris eller dyppe saus med klebrig ris og grillet kjøtt.


De grunnleggende ingrediensene som brukes i Thailand og Laos inkluderer: hvitløk, chilies, fisk eller Soyasaus, eddik kalk eller ris og sukker. Imidlertid varierer andelen hver ingrediens avhengig av parabolen og cook. Med unntak av dessert retter er disse ingrediensene i de fleste Thai og Lao retter. Hver tallerken har en unik balanse mellom disse grunnleggende ingredienser.


For en smak for gourmet: grill hvitløk, chilies, ett eller to kirsebær tomotoes og én quartre grillet løk pære. Knuse dem i en morter og støter. Blande to spiseskjeer hver av fisk saus og fersk presset lime. Dette kan tjene på en grill samle.


En Thai eller Lao er hjem ikke komplett uten en morter og støter. Mørtel er vanligvis laget av leire og støter fra tre. For ekte smaken og tekstur av Thai og Lao mat må du investere i en morter og støter. For nå, kan du bruke en food prosessor før du får en.


Besøke min blogg på http://www.thai-laos-food.blogspot.com/ til instruksjonsvideoen på hvordan saus er laget ved hjelp av den tradisjonelle metoden for en morter og støter.

No comments:

Post a Comment