Saturday, February 4, 2012

Den manglende ingrediensen

Du kanskje ikke har oppdaget, men det er en viss ingrediens mangler i maten vi spiser som kunne vraket livet ditt. Ta asparges for eksempel. Nå hva kunne være mangler? Jeg er en kokk, kan jeg hjelpe deg.


jeg vet det. jeg vet det. Grønnsaker som er lilla i og du kjøper lilla lidenskap asparges farmen frisk. Ingen av at ting har transportert 1250 miles i gjennomsnitt fra fabrikken gårder å nå produserer sokkelen, utmattet, på markedet. Nope. Du får gode ting, organisk dyrket fra farmers market og koker det bare godkjente, høyre og riktig måte; den damp du (ifølge en fersk studie i Journal of Science mat). bra.


Så du prøve det og det smaker kina bra. Så, hva som mangler? Kanskje, din kokk antyder, du legger til en liten Meyers sitron smør, noen franske sea salt- og importerte, friske bakken sort pepper. Nå smaker det veldig bra gourmet med en personlig kokk. Men noe er fortsatt mangler?


Nå du lese fine print og finne ut de fleste av avgjørende næringsinnhold Folat eller vitamin B9 er bare ikke alle det og hva var det var tapt når du kokte det (i henhold til USDA). Og for å lage saker verre, ikke det noe å si hvor du kjøpte asparges eller selv om det er lilla, hvit eller grønn. Fordi eneste The United States Department of Agriculture vet sikkert det som har den trolig ikke en tilstrekkelig mengde Folat for deg i første omgang. Les videre.


greit. Så Folat er fargeløs, er noe du kan smake, og det noe du ikke kan leve uten. Faktisk du og jeg og hva farget asparges du spiser har noe til felles: ingen av oss kan leve uten Folat (Andrew D. Hanson, hagebruk Sciences avdeling, University of Florida, personlig meddelelse). Ved fradrag vet vi at asparges gjort nok for seg selv, men kanskje ikke nok for deg. Så hvordan kan du vite nok av det det eller ikke det?


Du ikke, periode. Science kunne fortelle deg, men prøve og finne det svaret. Selvfølgelig kan du ha en nærings analyse utført før matlaging og etter matlaging og du ville finne ut sikkert. Men som vil sette deg tilbake en masse salat, hvis du får my drift. Og asparges ville ikke porsjon opp meget pent, og jeg vil avslutte som din kokk.


Du sier, så hva? Jeg visste det var kommer. Livet uten tilstrekkelig Folat eller vitamin B9? Hvis din primære kilde av Folat var asparges kan du ende opp setter deg i fare for en rekke ødeleggende helseproblemer. Her er kort liste: hjertesykdommer, fødselsskader, retardasjon av utvikling (hos barn) og lave nivåer kan føre til anemi i voksne sammen med ekstra risiko for tykktarmskreft. Oh, trenger kroppen din absolutt Folat å gjøre nye celler og genetisk materiale. Darn detaljer.


Men ikke kaste ut asparges, ennå.


Som science bygd historien om denne mangler ingrediens, studie av studien, og oppdaget hva skjer med oss når det ikke er alle der, den føderale regjeringen gikk inn for å bidra til å løse problemet. Men første science viste vi ikke får nok Folat fra vår naturlige matvarer. Faktisk om 50 eller så viste år siden science at mat rikeste i Folat er (eller var) asparges, men det er også funnet i andre grønn leafy grønnsaker, egg og bønner. Alt dette har blitt publisert av USDA og FDA. Men i 1998 begynte Food and Drug Administration som krever visse korn-produsenter til å befeste sin mat med Folinsyre, et syntetisk form av Folat.


Og lavt, og se Folat mangler blir sjelden, ifølge Kostholdseksperter (som er hva de fleste hver lisensierte nutritionist, kan du kontakte mest sannsynlig ville si – kontakt noen og se).


Men nivåer av Folat i våre naturlig forekommende matvarer er fortsatt for lave til å opprettholde vår helse, og vi må ha vårt kosthold befestet eller lide konsekvensene. Vi vet dette for sikker fordi vitenskapen har etablert det utover tvil og med avtalen av den føderale regjeringen. I tillegg ikke mindre en autoritet enn Harvard University (ved Harvards Department of Public Health) sier fersk frukt og grønnsaker alene kan ikke gi oss tilstrekkelig ernæring – vi trenger tilskudd til fyll ut manglende ingrediensene i våre mat.


Så nå vet vi det er ingrediensene som mangler fra våre matvarer som var der, men er ikke nå, og vi vet ikke hvorfor: den opprinnelige planen for å få tilstrekkelig ernæring fra våre mat har skiftet.


Som din kjøkkensjefen anbefaler jeg at det er trolig best å spise asparges, steames og sauced sammen og pop et vitamin supplement som er rik på folat (en daglig dose av 400 til 800 mcgs anbefales av FDA – sjekk det ut med legen din før du start).


Selvfølgelig, hvis du ikke liker leter etter manglende ingredienser i din matvarer kan du spise noen kornblanding befestet med folic acid og andre yummy ingredienser.

No comments:

Post a Comment