Thursday, February 16, 2012

Forskjellige kniver

Når du velger er en god kjøkken kniver det mange ting som du må vurdere. Det er et par forskjellige typer kniver. Typen av stål er også noe du bør vurdere også. Enkelte land har utviklet sin egen blanding av stål som har forskjellige kvaliteter.


Noen forskjellige kniver å vurdere er den konvensjonelle v-formede kniv som er nok fra både vinkler og den japansk stil kniv som er bare nok fra en vinkel. V-formede bladet er svært skarp, men krever mer vedlikehold. Det trenger ikke å være skjerpet mer, men det bladet blir forskjøvet, og må rettes ved å skyve det langs en metallisk stang. V-formede kniver er flere av en verden som er standard fordi den ble opprinnelig brukt i flere land og personer av bladet er en enklere måte å administrere en konstant skarphet. Japansk stil blad er meget skarp også, og vil holde skarp lenger. Dette er ideelt for kokker som ikke ønsker å midtstille på nytt regelmessig bladet. Denne blad må være skjerpet mer å opprettholde ideelle skarphet resultatet.


Konvensjonelle stål brukes av kniv produsenter. Høyere kvalitet selskaper bruke mer nikkel for å hindre rust. Spansk stål er imidlertid sterkere. Dette gjør at bladet skal gjøres skarpere til en mye finere blad. Dette er mindre vanlig grunnet sin pris og tilgjengelighet. Japansk stål er også veldig sterk, men det vil ha en japansk stil blad.


Endelig er det viktig å velge en kniv som har en full tang. Dette betyr at stål av bladet går hele veien gjennom håndtaket av kniven. En full tang sikrer styrke, vekt og balanse. De fleste kniver som har en full tang gjøre den synlige ved montering av håndtaket på hver side av stål, forlater stål viasble på toppen og bunnen av håndtak.

No comments:

Post a Comment