Friday, February 10, 2012

3 Måter Å lage mat perfekt ris

Ris kan tilberedes av 3 metoder, hver som krever en annen andelen vann. Disse metodene er kokende, som krever 12 ganger så mye vann som ris; Japansk-metoden, som krever 5 ganger så mye; og dampende, som krever 2-1/2 ganger så mye. Hvilken som helst av disse metodene brukes, men det bør bli husket at ris korn, når riktig tilberedes, må være hele og distinkt. Å gi dem dette skjemaet og hindre at ris har en deigaktig utseende, bør denne kornblanding ikke bli rørt for mye i matlaging, eller bør det være tilberedt for lenge.


KOKTE ris - kokende er om den enkleste måten. Riktig kokte ris ikke bare utgjør en verdifull parabolen seg selv, men er en utmerket grunnlaget for andre retter som kan bli servert på noen måltid. Vann som er kokt ris bør ikke være bortkastet, da det inneholder mye nutritive materiale. Dette vannet harddiskkapasiteten brukes i utarbeidelsen av supper eller sauser, eller det kan også brukes til å forsyne væsken kreves i inngåelse av brød gjær.


KOKTE ris (tilstrekkelig til å tjene åtte)
1 c. ris; 3 tsp. Salt; 3 qt. kokende vann


Vask ris nøye og legge den til saltet koke vannet. Koke raskt til vannet begynner å vises melaktig grunn av stivelse kommer ut av ris i vannet, eller til et korn kan lett bli knust mellom fingrene. Tømme ris tilberedt gjennom en Dørslag, og deretter hell kaldt vann over ris i Dørslag, slik som å bleke løs stivelse og la hver korn distinkte. Oppvarmer ris ved risting det over brannen, og serverer varm med smør, saus, eller krem eller melk og sukker.


JAPANSK metoden - ris tilberedt av japansk-metoden kan brukes på samme måter som kokte ris. Men med mindre det er noen bruk skal gjøres av væsken fra kokte ris, har japansk metoden fordelen av å være en mer økonomisk måte å tilberede denne kornblanding.


JAPANSK metoden (tilstrekkelig til å tjene åtte)
1 c. ris; 1-1/2 tsp. Salt; 5 c. koke vann


Vask ris, legge den til koke vannet saltet og koke sakte i 15 minutter. Deretter dekke utensil ris er matlaging og plassere det i ovnen for mer, 15 minutter for å fordampe vannet mer helt og gjøre korn myk uten å være grøtaktig. Tjene på samme måte som kokte ris.


STEAMES ris - damp ris krever mer tid enn en av metodene for matlaging, men det fører til ingen tap av mat materiale. Deretter, også, med mindre ris er rørt for mye mens det er dampende, vil den ha en bedre utseende enn ris tilberedt av andre metoder. Som i tilfellet av kokte ris, steames ris kan brukes som grunnlag for en rekke retter, og kan også serveres i noen måltid.


STEAMES ris (tilstrekkelig til å tjene seks)
1 c. ris; 1-1/2 tsp. Salt 2-1/2 c. vann


Vask ris nøye og legge den til saltet koke vannet. Koke det for 5 minutter og plassere den i en kjele med dobbel og tillate det å lage mat før det er myk. Holde cooking utensil dekket og ikke røre ris. Ca 1 time trenger du å lage mat ris på denne måten. Tjene på samme måte som kokte ris.

No comments:

Post a Comment