Wednesday, September 19, 2012

Rødt og hvitt vin: Forskjellen

Som mange andre, har du trolig nyte en sporadisk glass vin. Du har trolig prøvd ulike røde viner og hvite viner. Men vet du forskjellen mellom røde og hvite? Fargen, selvsagt, men det er andre faktorer som gjør røde og hvite ganske annerledes.


Både rødvin og hvitt vin kan være enten tørr eller søt eller hvor som helst i mellom. Men røde er generelt mer robust og mer komplekse enn hvite viner. Hvite viner pleier å være lettere, uten kompleksitet av røde. Denne grunnleggende forskjellen har mer å gjøre med hvordan vinene Syrnete enn det gjør med druer. Selv om røde viner er vanligvis laget med røde og svarte druer, og hvite viner er vanligvis laget av grønne druer, dette er ikke alltid tilfelle.


Den største forskjellen mellom røde og hvite viner er gjæring prosess. Når du lager hvitvin, er stammer, frø og drue skins fjernet fra drue juice trykt på. Med røde viner, er drue stammer, frø og skall igjen i juice. På grunn av dette, vil tannins og pigmenter leach ut av stammer, frø og skall i drue juice. Det er disse tannins som produserer kompleksiteten av røde viner.


Tannins er forbindelser som finnes i druer og andre planter. Te inneholder også tannins... Hvis du har noen gang drakk en sterk kopp te, smaken bitter, astringent skyldes disse tannins. I vin handle disse tannins for å hindre oksidering av vin mens det aldre. Dette er viktig i røde viner, siden røde er vanligvis alderen og modnet i lengre tid enn hvite viner. Tannins finnes i rødvin gir også et annet lag av smaken, økende kompleksiteten av vin, og gjør det mer robust. Astringency av the tannins vil minske og myk som vin aldre.


Både røde og hvite viner gjør et utmerket tillegg til ditt måltid. Det er ingen hard og rask regler for matchende vin og mat, men forskjellene i vin gi noen retningslinjer. Samsvarer vanligvis røde viner, på grunn av deres kompleksiteten med bedre med en sterk flavored måltid. Hvite viner, med sine lysere kropp og smak samsvarer bedre med kylling eller fisk. Men den viktigste faktoren i å velge en vin for et måltid er din egen smak. Enten du foretrekker en lys, hvitvin eller en fyldig rød, bare velg hva vin du foretrekker å velge mellom til maten, og nyt!

No comments:

Post a Comment