Monday, September 3, 2012

Pasta

Pasta må være Italias største bidrag til verden mat. Fleste forbinder vanligvis pasta med nudler, men pasta faktisk refererer til et bredt utvalg av mel og korn concoctions som kommer i en rekke former. Makaroni er en slik pasta som ikke er i noodle-skjemaet. Word-pasta kommer fra det italienske ordet for Lim inn- eller dough.


Pasta refererer også til retter som har pasta som den viktigste ingrediensen, og som vanligvis er spruced opp med saus eller en type av krydder.


Det er to måter å lage mat pasta - ved ekstrudering og Laminering. Dybde mashes ingrediensene gjennom en dør, som er en plate med hull. Laminering krever penger å være kneaded og kastet, rullet senere for å oppnå en tykk blanding før det er skåret med bruk av slitters. Fersk pasta er enkelt å lage mat og er klar raskt, men det spoils enkelt også siden dens innhold er det meste vann. Tørr pasta varer lenger fordi den har bare rundt 10% fuktighet.


Det er nå italiensk pastas, så vel som amerikanske pastas. Den italienske pasta, som har en gul farge og en chewy tekstur, kommer fra durumhvete hvete Semule. Amerikanske pastas er laget av farina og Semule, med en teksturen og smaken som var underlegen italiensk pasta og brukes hovedsakelig i casseroles. Det er også asiatiske nudler, som er tynnere enn pasta og kommer fra hvetemel.


De mest populære pastas er absolutt noodle-type pastas for eksempel spaghetti og vemicelli. Makaroni er den mest populære kort t-pasta, etterfulgt av penne. Fettucine og Linguini er pasta som er formet som bånd. Det er også pasta laget av ørsmå korn som couscous og orzo, samt pasta laget av store ark som lasagna. Ravioli, tortellini og manicotti er en helt annen pasta-gruppe, som de er hul pasta som er fylt med stuffing.


Her er en lite kjent faktum om pasta. Visste du at det var Thomas Jefferson som først tok makaroni til Amerika? Når du går tilbake til USA i 1789 etter en stint som ambassadør til Frankrike, Jefferson brakte med seg en makaroni maskin, som var først slike innspilte contraption i USA.

No comments:

Post a Comment