Tuesday, May 22, 2012

Salter forklart

Matlaging salter forklart


Salt, også kjent som Sodium klorid eller (NaCl) er en avgjørende del av sunn og balansert menneskers diett. Over halvparten av menneskekroppen inneholder væsker som inneholder salt. Vårt blod, tårer og spytt inneholder salt. I tillegg har vi daglig mister salt i våre transpirasjon og urin. Musklene trenger salt for å funksjonen, nerver krever salt å bære meldinger og fordøyelseskanal system kan ikke fungere uten salt. Så som du kan se salt er svært viktig for oss mennesker.


Tabellen Salt


Tabellen salt er din hverdags hvit detaljert salt funnet i de fleste kjøkken. Det er oftest er minelagt fra salt gruver og forbedret deretter for å fjerne andre mineraler, før det er ren eller nær til ren sodium chloride. Du vil ofte finne tabellen salt referert til som 'iodized', denne termen refererer til det faktum at produsenten har lagt jod. Denne praksisen begynte i den tidligere delen av forrige århundre i samarbeid med regjeringen å redusere forekomsten av skjoldbrusk problemer som Goiter; en utvidelse av skjoldbrusk kjertel forårsaket av en jodmangel på.


Smak: Litt metallisk, uninteresting og kan lett bli overveldende.


Gynge Salt


Gynge salt er grov, og vanligvis er minelagt fra gamle salt innskudd som er resultatet av svært store vannmasser avdamping og etterlater store forekomster av gynge salt. Gynge salt er mye mindre raffinert enn dagligdagse tabell salt og inneholder mer mineraler og ofte mer urenheter. Gynge salt er bra for matlaging med og ideell til bruk i salt grinders. Jeg pleier å bruke gynge salt i Blanchering vann som å legge til salt til vann øker sin kokende temperatur og dermed reduserer cooking gang. Jeg bruker også gynge salt for presentasjon formål slik under østers for å holde dem fra å falle og visuell appell.


Smak: gynge salt kan variere i smak avhengig av regionen det er minelagt fra og kan besitte interessant kjennetegn.


Sjøsalt


Sjøsalt kommer i mange former; granulater, store krystaller og flak. Sjøsalt er dyrket fra filtrerte høy salt innhold sjøvann ved hjelp av en prosess av fordampning. Som vannet fordamper salt krystaller begynner å skjemaet, krystaller deretter får lov til å bosette, deretter fjernet, drenert, tørket og klar til bruk. Sea salt (samt sjømat for saks skyld) naturlig inneholder jod og supplere, så ofte funnet i vanlige tabell salt er ikke nødvendig hvis tilstrekkelige mengder enten utgjør en del av din diett. Jeg pleier ikke å bruke salt ved bordet, som jeg tror hvis kokken har gjort sin jobb som det bør være ikke behov for tillegg av salt. Men bør en gjest forespørsel salt jeg vil tjene dem bare ren sea salt flak. Min personlige preferanse for sjøsalt er engelsk østkysten, et område som har produsert vakre flaky hvit myk krystaller i århundrer.


Smak: Når brukt i matlaging det blander sømløst med maten. Når den brukes på tabellen imparts det en liten saltiness uten brackishness eller leppe cringing effekten av andre salter. Noen flak på tungen og sin oceanic opprinnelse bli svært tydelig. Er sjøsalt verdt ekstra kostnaden? I min profesjonelle og personlige mening, definitivt.

No comments:

Post a Comment