Tuesday, May 29, 2012

Matlaging med kobber

Mange profesjonelle kokker bruke kobber Potter og koke for deres matlaging. Hvis kobber pans er god nok for proffene, så de bør være god nok for kjøkkenet... ikke sant? Som med alle typer kokekar, har kobber pans sine argumenter for og imot.


Hva tror du ville se bedre på hyllen... et sett med kjedelig, rustfritt stål pans eller et sett med lys, skinnende kobber pans? Svaret er ganske opplagt, kobberet ser nicer, som er en av fordelene. De lyse opp kjøkkenet, og gjøre et bedre utstillingsvindu enn andre pans. Men kobber har andre fordeler enn bare flott utseende.


Kobber er en excellenet leder av varme. En god kvalitet kobber pan utfører varmen av mat raskt og jevnt. Dette er kobbers største fordel over andre typer kokekar. Mange kokker bruke kobber å lage mat mat som trenger å bli kokt ved presist kontrollert temperaturer. Til tross for disse fordelene er det også noen ulemper til kobber.


Kobber er en reaktiv metall, noe som betyr at det lett oxidizes når det kommer i kontakt med syrer. Hvis unlined kobber pans er brukt i matlaging syreholdig matvarer, for eksempel tomater, kan alvorlig sykdom resultere. Dette er grunnen til at mange kobber Potter og koke er lined med en ikke-reaktive overflate, for eksempel rustfritt stål. Dette hindrer at kobber fra dissolving i maten, og forårsaker sykdom. Kobber pans, lined med rustfritt stål regnes som noen av de fineste kokekar tilgjengelig. Unlined kobber ligger like greit for matvarer som ikke er syreholdig. Mange kokker bruke kobber boller for whipping egg hvitt. Du bør aldri lagre matvarer i kobber pans skjønt, om maten inneholder syrer. Overføre maten til en beholder for oppbevaring i.


Når du velger kobber kokekar, kan du se etter tykke, tunge sporvidde pans. Hvis du finner noen god tunge kobber pans på en garasje salg, eller ellers vil kjøpe dem brukes, kan du se på rustfritt stål-belegg. Hvis belegget er riper og kobber er vises gjennom, må du få pans re-lined før du kan bruke dem.


Kobber som sølv tarnishes. Men det er lett å gjøre en tarnished pan lyse og skinnende igjen. Bare innliming av sitronsaft og salt, og gni det til potten med en klut, deretter skyll blanding av, og anløpe vil forsvinne. Aldri bruke slipende materialer rengjøring kobber. Kobber er en myk metall, og riper lett ved forurensinger. Slipende rensemidler risper også foring rustfritt stål, som vil gjøre pans usikre å bruke med mindre re-lined.


Hvis brydde seg på riktig måte, vil deretter kobber pans tjene deg godt gjennom årene. De utfører varmen godt, og de ser bra ut mens du gjør det. Bare ta godt vare på pans, og kontroller at foring forblir intakt.


Happy matlaging.

No comments:

Post a Comment