Tuesday, May 8, 2012

Ideer om hvordan du bruker ferske urt-harmoni

Noen ganger blir du bare lei av å bruke den samme gamle oppskriften som smaker like gang etter gang. Men vi er alle så opptatt vi leter etter enkle måter å spice opp er repertoar. En måte som mange kokker glemme er du bruker blanding av urter for å legge subtile smaken utmerkelser. Franskmenn har gjort dette evig.


Franskmenn bruker aldri bare ett urt i rettene, men heller en blanding av urter som de kaller en "buketter garni". Ikke bli satt av ved det fancy navnet, det betyr ganske enkelt en bukett av urter. Blanding av urter legger til subtil, men forskjellige smaker hver tallerken du forberede. Trikset er å få den rette blanding for så ingen én urt dominerer parabolen. Du smaker å være delikat.


Med bare noen få urt buketter kan du endre smaken av en oppskrift umiddelbart. Nå, gamle oppskrifter har lagt gnist og vil få deg masse "Dette er storheter". Din sikte her er å skape en kompleks smaken er balansert gjør hver gjest vil ta et bitt umiddelbart. Selvfølgelig er det forskjellige garni for hver oppskrift. Du ønsker å oppnå rett urter og krydder som kompliment hverandre. Du vil bruke riktige forholdet mellom mengder hver urt som du bruker.


For kjøtt-basert casseroles, stews, aksjer og suppe, den gamle velprøvde garni persille, Timian og bay leaf fortsatt gjelde. Men gå ett steg videre, og legger til en vri Citrus (kalk, sitron eller oransje) for en liten zip. Formelen for denne garni er 3 sprigs av persille, 1 sprig av Timian og 1 bay leaf. Få et stykke matlaging streng og knytte bunter sammen. Bratsj, bare legge til bunter til din parabolen og fjerne det før servering. Bruk friske urter, de er så mye bedre. Hvis du må bruke tørket, skvette urter i en oppdatering av cheesecloth og som binder klut sammen med strengen...Fine Herbes og Herbes de Provence er til andre buketter som franskmennene bruker i sine matlaging.


Du kan kjøpe disse med matbutikk eller en butikk for gourmet, men hvorfor ikke lage din egen. Fint hogge frisk oregano, timian, marjoram, savory og marjoram for Herbes de Provence. Legg en spiseskje med hver til din parabolen. Denne kombinasjonen kan også brukes i salater, kjøttretter og grønnsaker.


Den engelske versjonen av Herbes de Provence er sage, rosmarin, marjoram, italienske persille gressløk, estragon og Timian. Blande dem alle sammen og bruke på lam, svinekjøtt eller i stuffing.


Bland sammen for Fine Herbes, hakkede persille, estragon, gressløk og chervil. Eksperimentere med antallene. Være eventyrlystne! Holde forsiktig notater når du eksperimenterer slik at du kan kopiere suksesser og kaste katastrofene. Husk at å lage vakre smakfulle retter er en mer av en håndverket som en kunst.


Må du identifisere smaken og styrken til hver urt slik at du kan gruppere dem i enten mild eller robust. Eksempler på mild urter er basilikum, bay leaf, dill for chervil og marjoram. Disse urter kombinere godt med de fleste andre urter og deres smaker bli mildere under matlaging. Du kan bruke større mengder med mild urter og med mer variasjon. De kan også brukes i salater og andre retter der bladene ikke er tilberedes eller kort tilberedes.


De robuste urter stå opp til matlaging. De brukes ofte til braised eller stekt kjøtt eller innenriks fuglene, supper, stews og selv grillet mat. Du har arbeidet på oppskrift siden en gang herbs subtly alter under matlaging. De vil enten bli mer dempet eller i noen tilfeller intensivere. De kan alltid bli kombinert med mild urter. Robust urter inkluderer sorrel, rosmarin, hvitløk, oregano, sage, estragon og Timian.


Det er en annen kul brukervennlig friske urter til smaken olje eller eddik med en blanding av enten mild eller robust urter. Du vil trenger ganske glass glass (å foretrekke mørk) og en tett forsegling. Bare sette din kombinasjon av urter i glasset, legge til olje eller eddik, forsegle og lar det sitte på flere uker. Oljer skal lagres i kjøleskapet. Urter vil legge til en subtil smaken i væsken og vil være deilig på en rekke måter.


Du kan gjøre virkelig sunn tinctures med friske urter. Men jeg vil oppfordre deg til å mestre av mat med urter før du filial ut til andre områder. Ved å vite nøyaktig hvordan hvert urt smaker hver parabolen du instinctually vet hva de kan bruke i tinctures.


Igjen være eventyrlystne, bland og matche, fortsette å prøve nye ting og holde notater slik at dine suksesser kan gjentas. Når du har mestret matlaging med urter, hvem vet? Du vil kanskje starte en urt hage så du vil alltid ha friskt utsøkte urter på side.


Her er til god mat!


Copyright © 2006 Mary Hanna All Rights Reserved.

No comments:

Post a Comment