Monday, May 21, 2012

Mongolsk Hot Pot - flere bruksområder For din Fondue Pot

Så mye som du elsker din fondue pot, kan ikke du dunk brød kuber i varmt smelta osten hver kveld. På disse netter når du trenger en pause fra OST fondue, hvorfor ikke bruke fondue pot for noe annet. Mongolsk Hot Pot er et godt måltid som kan tilberedes i en elektrisk fondue pot.


Det sies at mongolsk Hot Pot oppsto av gamle mongolene som ville lage mat maten i kokende vann. De ville sesongen vann med tørr krydder som de gjennomførte sammen med dem på sine mange reiser og slag. Disse Mongols ville trolig ikke gjenkjenner denne mongolsk Hot Pot oppskriften, men det er lett å gjøre og deilig.


Å gjøre mongolsk Hot Pot må en å fylle din fondue pot med kjøttkraft. Vanligvis brukes okse sjy, men du kan erstatte kylling eller andre broths for ulike. Ved hjelp av din fondue gafler du skewer kjøtt og grønnsaker og koker dem rett ved bordet. Som fondue er dette et godt måltid for små middagsselskaper. Alle de av forberedelser for eksempel rengjøring og kutte grønnsaker og kjøtt i bite sized stykker, kan gjøres før hånden.


Du trenger minst tre dipping sauser å tilby gjestene noen utvalg. Noe mindre enn det blir ensformig.


Grønnsaker og kjøtt legge smaken kjøttkraft mens matlaging i den. På slutten av måltidet kan du legge til nudler eller ris og serverer den til gjestene i en bolle. Dette etter middagen suppe er en spesiell behandle at dine gjester vil huske og ser frem til fremtidige middagsselskaper.


Mongolsk Hot Pot oppskrift


Kjøttkraft:
5 kopper okse sjy
2 Grønn løk (hakkede)
2 Hvitløk Cloves (hakket)
Ca 5 først sopp (hakkede)
2 spiseskjeer Cilantro (hakkede)
2 spiseskjeer Bete rot (hakket)
2 spiseskjeer soya saus


Vegetabilske tallerken:
8 Bok Choy blader (kutt i strimler)
2 unse spinat blader (beskjæres strimler)
1-8 unse kan bambus skyter (drenert)
2 Grønn løk (hakkede)
1 kopp brokkoli Florets
4 unse Egg nudler (tilberedes)


Meat fat
1 halvkilo biff av svin (skiver i tynn strimler)


Ordne vegetabilske tallerken før gjester kommer
Bring okse sjy til en byll
Legge til grønn løk, hvitløk, sopp, Cilantro, ingefær og Soyasaus putre i 15 minutter
Spydet biff strimler med fondue gafler og lage mat i kjøttkraft i 3-5 minutter
Spydet vegetabilske strimler og lage mat til tender
Dukkert tilberedt biff og grønnsaker i ønsket sauser


Når alt kjøtt er spist:
Legge til kokte Egg nudler kjøttkraft
Legg til gjenstående grønnsaker til kjøttkraft
Småkoke i ca 5 minutter
Tjene del til hver gjest i en bolle


Dipping saus oppskrifter


Sesamfrø saus
2 spiseskjeer White sesamfrø frø
1/3 kopp soya saus
2 spiseskjeer grønn løk (hakkede)
1 spiseskje Cider eddik
2 ts Ginger (fint hakkede)
1 ts vann


Brown sesamfrø frø i stekepanne eller skillet
Hogge Browned frø og noen dråper soya i food prosessor høye
Legge til resten av ingrediensene og blander


Wasabi Soyasaus
2 unse soya saus
2 spiseskjeer Wasabi


Blande til glatt


Krydret orientalske saus
2 spiseskjeer soya saus
1,5 spiseskjeer sitronsaft
2 Grønn Chili Peppers (hakkede)
1 fedd hvitløk
2 ts sesamolje


Legge til alle ingredienser og blande

No comments:

Post a Comment