Sunday, May 6, 2012

En Guide til å kjøpe fisk og sjømat

Online, din lokale Fishmonger eller på Rimi. Hva er det beste alternativet for å kjøpe sjømat?


På Rimi


De kan ha en fersk fisk teller eller en inndeling i chiller avdeling, de vil ganske sikkert ha en fryser avdeling.


Du har kanskje eller kanskje ikke realisere dette, men alle fisken begynner å ødelegge så snart det er drept og mer sjømat er behandlet/håndtert den raskere det begynner å svekkes. Når du kjøper sjømat at du den som fersk som mulig, fortrinnsvis fortsatt flapping.


Når du kjøper fisk på en god måte å finne ut om det er frisk er å trykke det med du finger, kjødet våren tilbake, ikke forlate et fingeravtrykk i den. Det bør lukter av havet, litt av ozon og mest definitivt ikke av fisk.


Grunnen til at sjømat i supermarkeder klarer å få slike en lang hylle livet er fordi de lite forseglet beholdere har pumpet luft i dem - ikke air nøyaktig slik du og jeg puste men lufttrafikken med de samme elementene som er kalibrert til en annen ratio, og dette er hva stopper fisken gå av så raskt. Så snart at beholderen er åpnet fisken vil begynne å ødelegge raskere (jeg kan legge til at de gjør det samme med bagged salat). Vil du kjøpe fisk som er blitt kunstig holdt spiselige?


På fisk telleren vil du sannsynligvis finne ikke bare hel fisk og sjømat, men også fileter, steker og biffstykker. Det er en god idé å spørre hjelperen når fisken var fanget/brakt i. De burde være i stand til å fortelle deg. Være klar over fisk som er dekket i isen med bare heads stikker ut, dette er en gamle triks for å skjule gamle produkt, få dem til å ta det, slik at du kan se fisken ordentlig. Hvis det finnes fileter på salg, fillets spesielt sole eller rødspette se hvis det er noen yellowing av kjødet, Dette er en annen indikasjon av foreldede fisk, og selvfølgelig, be om å lukte den.


Hvis du ser på en hel fisk - ta en god titt på sine øyne, de bør være klare og lyse, ikke senket og skyet. Gjellene bør være en dype røde farger og huden skinnende og glatt. Hvis du plukke opp fisken bør det føles firma, ikke diskettstasjon som noen gamle fille dukke.


Hvis du er på jakt etter skalldyr er det 2 svært enkle regler å følge. Før matlaging, hvis den er åpen og ikke lukkes når tappet kraftig ikke kjøpe den eller koker det.. Etter matlagingen hvis den fortsatt er stengt, ikke spise den.


Når du kjøper krabbe eller hummer, plukke den opp, bør det føles tung for sin størrelse.


Det tredje alternativet på supermarkedet er fryser avdelingen. Dette kan være et svært godt alternativ til fersk fisk. Se etter fisk som har vært 'flash frosne', dette betyr at fisken har vært fanget og filleted svært raskt - muligens til sjøs, så frosset svært raskt således opprettholder alle smak og næringsstoffer. Dette er ofte et langt bedre alternativ enn fisk som ligger rundt for dager i chiller CAB.


Fishmonger


Hvis du er heldig nok til å være nær en anstendig Fishmonger, bli kjent med ham, og han vil ta vare på deg. Han vil alltid vet hvor sjømaten har kommet fra og når den ble fanget. Han kan klargjøre den for deg, og gir deg tips og oppskrifter. Hvis du har en spesiell anledning som kommer opp, fortelle ham på forhånd, og han vil være å glad å oppfylle bestillingen, levere det over klar til å sette i ovnen, eller hva.


Internett


Heldigvis, nå som Internett har kommet inn i sin egen, å kjøpe fisk og sjømat online har aldri vært enklere. Det er mange liten, spesialisert selskaper hvor du kan kjøpe ikke bare fersk fisk og sjømat men delikatesser som røkt laks og kaviar. De levere utmerket sjømat enten friske i kjølt bokser, frosset eller vakuum pakket.

No comments:

Post a Comment