Saturday, June 23, 2012

Olive Oils forklart

Oliven og sine olje er noen av de eldste mat rundt i dag. Dyrking av oliven har blitt sporet tilbake så langt som 5000 F.Kr. Det er ganske overraskende vurderer det har eksistert så lenge, at mange mennesker fortsatt bare bare oppdager den. Ikke bare er det deilig, men som lastes inn med essensielle fettsyrer og høy i antioksidanter, det er også utrolig sunt. Nedenfor finner du en forklaring på noen av de vanlige typene olivenolje og uttrykk som brukes til å beskrive dem.


Extra Virgin olivenolje: Hentes oljen fra man av oliventrær. Det er vanligvis mer miljøvennlig enn andre olive oils, og har svært lav surhet (det kan ikke overskride. 8%). Den er ideell for bruk i dressings, fall og marinader.


Virgin olivenolje: Hentes også fra først å trykke av olivener, selv om er litt høyere i surhet (det ikke kan overskride 2,0%). Det er veldig bra olje men bare ikke god nok til å være utpekt extra virgin.


Olivenolje: Ofte består av en blanding av raffinert olje og virgin olje. Virgin olje gir den smak at varmen behandlet og raffinerte olje mangler. En god rundt olje, bedre egnet til matlaging, som den har en litt høyere brennende punkt enn jomfruer.


Lys olivenolje: Hentes raffinert olje fra siste trykk. Hvert påfølgende Trykk på Oljeberget, resultater i lettere og mindre flavourful olje. Begrepet 'lys' refererer bare til fargen og smak og ikke caloric innholdet. Det er igjen egnet for Steking eller saut'ing.


Pressrester olivenolje: Olje hentes fra venstre over kjøtt og pits etter trykkes. For å slippe den gjenværende oljen ut av denne (Pressrester) er det ofte behandlet med løsningsmidler og varme. De resulterende oljer er deretter raffinert for å passe for mennesker; grunn av dette avgrense det kan mangler smak. Det er egnet for Steking som det har ganske høy brennende poeng, men personlig jeg nøle med å bruke den.


Tidlig høst: Bare refererer til det faktum at frukten ble plukket litt under moden. Den under modenhet av oliven resultatene i en ettertraktet etter olje som er litt bitter, vepsebol og veldig grønn. Mindre olivenene gi mindre olje og som sådan tidlig høst oljer selges ofte for mer.


Sent Harvest: Hentes olje fra fullstendig modne oliven og resultater i en jevn olje som kan beskrives som sweetish og fruity.


Kald Pressed: Refererer til det faktum at olivenene ble trykket uten bruk av varme. Oliven er trykket når oppvarmet gi mer olje, men varmen kan ødelegge noen av delikat smaker som beholdes når du trykker på kalde.

No comments:

Post a Comment