Wednesday, June 20, 2012

En smak av mat og vin I Toscana

Den toskanske regionen i Italia er en mat og vin elsker glede. Moderne toskanske matlagingen bruker fersk, lokalt dyrket ingredienser, for eksempel bønner og olivenolje.


Forvent (pranzo) for lunsj eller middag (cena) å være en rolig, avslappet affære med flere kurs og massevis av vin. Start med antipasto, starter eller forrett, ofte Innlemming lokale delikatesser, for eksempel pecorino OST laget av saus milk.


Det første kurset (primo piatto) består tradisjonelt av en pasta rett eller en del av tykke, sunn hjemmelagede suppe. Favoritt toskanske supper inkludere Pappa al Pomodoro, en tykk Tomatsuppe flavored med fersk basilikum; Zuppa di Cipolle, løksuppe toppet med Gruyère eller Fontin OST; og Ribollita, en grønnsak og brød suppe av poteter, kål og cannellini bønner.


Under det andre kurset (secondo piatto), vil du spise enten kjøtt eller fisk ledsaget av grønnsaker eller salat. Et eksempel på en lokal kjøtt parabolen er Bistecca alla Fiorentina, en marinert t-bein biff tilberedes over en åpen kull grill.


Dessert, kaffe og en etter likør, for eksempel Amaro, vil følge. Til dessert, kan det hende du kan prøve Castagnaccio eller chestnut kake, laget av mel maskinert fra toskanske kastanjer.


Mange lokalt produsert viner utfylle toskanske retter. Mest berømte lokale vinen er Chianti, som kan bli servert med kjøtt og de fleste andre matvarer. Andre lokale viner inkludere Brunello di Montalcino, en modnet rødvin med rødt kjøtt og fjærfe; Aleatico dell'Elba, en søt rødvin; og Vin Santo, en dessert hvitvin.


De fleste betydelig ting å gjøre når man nyter et måltid med toskanske er tregere. I Toscana, er mat ment å være savored og ikke rushed. Det er ingen slike ting som "fast-food". Et måltid er ment å nytes blant familie og venner med livlig samtale. Savor hver gaffel full og nipp til din vin sakte.

No comments:

Post a Comment