Friday, October 19, 2012

Stek brygge amerikanske og franske kokebøker

Amerikanerne har lenge vært mistenksom overfor fransk mat, selv om den har et rykte som en av verdens mest raffinerte retter. Amerikanernes dypt inngrodd mistanke om noe fancy eller pretensiøs, deres dypt inngrodd sparsommelighet og praktiske deres selv-gratulere hindret deres innbydende fransk mat på samme måte at de ønsket velkommen Lafayette. Ved slutten av det nittende århundre, men utvidet en raskt voksende økonomi og voksende vell det vedvarende ønske om eleganse i mat. Først kjøpte amerikanere sofistikert kokebøker fra Anglophone utgivere i utlandet.


Urbain Dubois var en celebrity chef som har kokt for Rothschild-familien og Prince Orloff i Russland; han publiserte åtte kokebøker. Hans husholdning matlaging-boken: praktiske og elementære metoder ble utgitt i London i 1871; reisende kjøpt sin bok i Storbritannia, og deretter brakt det til USA. Pierre Caron 1897 volum, franske retter for amerikanske tabeller var en Mrs. Frederic Shermans oversettelse av en fransk bok dedikert spesielt for amerikanske kokker. I hennes oversetter introduksjon skrev fru Sherman at hun håpet enkelheten i hennes språk ville bringe franske kulinariske teknikker i "forståelse av alle klassene."


Caron bok var ikke en unik hendelse; Oscar Tschirky hadde begynt å jobbe som Waldorf Astoria Hotel maitre d'hotel i 1893. På Waldorf, Tschirky arrangert funksjoner på hotel og lagret menyene. Han har også samlet menyer fra sosiale arrangementer og profesjonelle funksjoner på tvers av New York City. Dette utgjør sammen en avslørende visning av amerikanernes dining vaner på denne tiden av enestående velstand. Ved sin død donerte hans arvinger sin meny-samling, sammen med hans personlige papirer og profesjonell memorabilia til Cornell University.


Tschirkys arven bor på: Karl Schriftgiesser publisert hans biografi, Oscar Steinerskolen i 1943, og universitetets av hotellet administrasjon skolebiblioteket fortsatte å legge til Tschirkys menyen samling, hvilke tall for tiden mer enn 10.000 menyer. Etter første verdenskrig, og ytterligere utvidelse av økonomisk velstand, et økende antall bøker tilbys verter råd om hvordan å velkommen, underholde- og imponere — deres gjester. Ett eksempel på denne sjangeren ville være Winnifred Fales og Mary Northend partiet bok (1920). Men som bøker fortalte verter hvordan å ta imot sine gjester, den føderale regjeringen intervenerte. En formell forbud mot salg og distribusjon av alkohol gikk i kraft samme år som Fales og Northends bok kom ut; Når forbudet ble opphevet i 1933, sett amerikanerne franske viner og innenlandske brennevin som viktige komponenter for deres gode liv.

No comments:

Post a Comment