Monday, October 15, 2012

Baking uten Gluten - kake oppskrifter For cøliaki

Cøliaki er en autoimmun sykdom, ofte genetisk arvet, der lider er intolerante for gluten. Cøliaki er forårsaket av en unormal reaksjon på gliadin, som er en gluten protein som finnes i hvete, bygg og rug. Den eneste kuren er avholdenhet fra gluten, som betyr at en helt ny metode for å spise må læres.

Det kan sies at hvis cøliaki unngå mel, vil de bli bra. Selv om dette er enkelt, er det ikke langt galt. Men cøliaki har fødselsdager og feiringer det samme som noen andre. Og det betyr at de vil en kake nå og da, selv mens du unngår mel.

Det er mulig å bake uten mel, og det er en hel rekke produkter på markedet for glutenfrie alternativer. Men av forskjellige grunner, produktene kan være levedyktig alternativer: de kan ikke være tilgjengelig lokalt; eller de kan være priset utover budsjettet. For mange mennesker har tilpasse vanlige oppskrifter å være svaret. For de som ønsker å tilpasse mainstream oppskrifter, har jeg gitt noen oppskrifter nedenfor.

Rice Pudding kake

Til tross for navnet, er det et fast og tunge fuktig kake, og det er full av smak. Det er solid nok til å kutte i store skiver. Jeg ikke utvikle denne oppskriften det ble gitt til meg over tjue år siden av en venn i Western Australia. Hennes datter var gluten intolerant. Det er fortsatt en av de hyggeligste glutenfrie kakene jeg noensinne har smakt.

Ingredienser:

3 kopper kokt ris
4 eggene, slått
1/2 kopp demerara sukker
2 middels bananer, potetmos
2 epler, fint hakket eller revet
1 pære revet
500 g (1 pund) cottage cheese
2 kopper blandet tørket frukt
1/2 kopp tørkede aprikoser, hakket
1/2 kopp mandler eller paranøtter, grovt hakket
revet skall av en stor oransje
1 ts Muskat
1 ts kanel
1 ts alle spice.

Varme ovnen til 2200 C, 4000 F

Metode:

Kombiner alt og bland godt, og plasser i en smurt bundt tinn eller en riflet ringen tinn å gi hull i midten. Stek i ca en halv time før fast og kokt gjennom. Når spyd kommer ut ren, er Kaka kokt. Avkjøle i tinn, kjøle for et par timer, og deretter tjene med krem.


Flourless Schwarzwald-kake

Serveres varm med ice cream eller pisket krem, eller bare støvet med melis. For å holde denne oppskriften mel helt gratis støv tinn med cacao.

Ingredienser:

Kake:

4 (1 unse) firkanter semisweet sjokolade, hakket
1/2 kopp smør
3/4 kopp hvitt sukker
1/2 kopp kakao pulver
3 egg, slått
1 ts ren vanilje ekstrakt

Fylle:

en krukke av Morello eller søte kirsebær i naturlig juice.
Jeg badekar av tykk kremfløte.

Forvarm ovnen til 3000degrees F eller 1500 grader C.

Metode:

Smør en avlang rulade tinn, eller en gelé panne og støv med kakao pulver. Smelt sjokoladen i en bolle over kokende vann, men ikke la bollen berøres vann. Når sjokolade er smeltet, tilsett smør. Fjern fra varmen og rør i sukker, kakao pulver, egg og vanilje. Hell i forberedt panorere. Stekes i forvarmet ovn i 30 minutter. La avkjøle i Panorer i 10 minutter, så slår ut på en wire rack og avkjøle helt.

Plasser pulverisert sukker eller kakao pulver på et papirark kjøkken og plassere kaken på den. Avløp krukke av morello kirsebær og pisk fløte til det holder formen; deretter Legg kirsebærene. Plasser på toppen av kaken, og brette opp ut som en rull. Topp med revet sjokolade og tjene med krem.


Sunn Fruktkake

Denne oppskriften gir en utmerket kutte kaken. Å gjøre en 11/2 lb kake i en 8 "tinn:

Ingredienser:

1 stor banan, så grønt som mulig
1 stor gulrot, skrelt og revet
2 egg
100 ml olivenolje
4 oz (100 g) Granulert sukker
1 tabell skje av svart sirup / melasse
8 oz (200 g) gluten gratis mel blanding
1/2 ts av natron
1/4 teskje av kremen av tartar
1 nivå ts av blandet krydder,
nivå 1 ts malt ingefær
1 nivå ts av kanel
8 oz (200 g) blandet tørket frukt
flere glace kirsebær grønt og rødt.

Forvarmet ovn, 350 ° F eller 180 ° C

Metode:

Slo banan og gulrot til en glatt puré med olivenolje, sukker og egg i en food prosessor. Tilsett mel, og slå i. Tilsett sirup, krydder og heve agenter, og slå i. Legge frukt og slå i. Hell blandingen umiddelbart i en dyp 8 "kake eller 2 lb brød tinn foret med et lag av non-stick bakepapir. Stek i 11/4 til 11/2 timer.


Sjokolade mandel Gateau

Ingredienser:

Kake:

110 g/4 oz beste kvalitet mørk sjokolade (70 prosent kakao tørrstoff)
2 ss hvit rum
110 g/4 oz hele mandler
110 g/4 oz smør, usaltet fortrinnsvis
110 g/4 oz caster sukker, pluss 1 ss ekstra, bland med eggehviter
3 egg, fortrinnsvis frittgående, atskilt

For sjokolade glasur:

110 g (4 oz) best kvalitet mørk sjokolade (70 prosent kakao tørrstoff)
2 Ss hvit rum
110 g/4 oz usaltet smør

Å dekorere:

krystallisert fioler
flak mandler

Du må også 2 x 18 cm/7in sandwich bokser.

Metode:

Forvarm ovnen til 180 C/350F/gass 4. Line bunnen av hver av bokser med bakepapir. Pensle bunnen og sidene med smeltet smør og støv med litt rismel. Smelt sjokoladen med rum i en varmebestandig bolle over en gryte av simmering vann eller i en lav ovn. Ta en liten kjele med vann i kok, og Legg mandler. Bringe tilbake i kok for 2-3 minutter, og deretter test an almond for å se hvis huden er løs. Avløp mandler, skrelle og kaste skins. Grind i en food prosessor hele mandler før de er litt modig.

Fløte smør og Legg sukker. Beat til blek, lette og myke. Beat i egg yolks, én etter én. Visp eggehvitene til stive. Legge til ekstra spiseskje sukker og fortsette å piske til stiv topper form, og deretter legge smeltet sjokolade til smør og sukker blanding. Dele forberedt mandler i fire deler. Legge til en del i kremet blandingen. Fold i en fjerdedel av eggehvite, etterfulgt av flere mandler. Fold i de resterende egg og mandler vekselvis før de har alle blitt lagt til. Del blandingen mellom de to forberedt bokser og foreta en hul i midten av hver kake. Stekes i ovnen i 20-25 minutter. Sidene skal grilles men midten fortsatt litt Fjern. La avkjøles i noen minutter i bokser; dem fjerne dem fra tinn. La kaken avkjøles helt før frosting.

For å gjøre glasur, smelte sjokolade med rum i en varmebestandig bolle over en gryte av simmering vann eller i en lav ovn. Visp i smør, en spiseskje om gangen, til smeltet. Fjern fra varmen og visp noen ganger før. Hvis glasur virker for rennende, Legg bollen i kjøleskapet og la firmaet opp. Visp for å lette og deretter bruke. Når kaken er helt kaldt, fyll og is med sjokolade blandingen. (Hvis du vil dekke sidene og rør en kantlinje rundt toppen, gjøre 11/2 ganger antallet glasur.) Dekorer med flak mandler og krystallisert fioler.


TIA Maria og sjokolade ostekake

Ris inneholder ikke gluten og asiatisk matbutikker har riskaker som er glutenfri.

Ingredienser:

Base:

125 g (4 oz) riskaker
50 g (1 1/2 oz) smør, smeltet

Fylle:

2 ts pulverisert gelatin
11/2 ss varmtvann
125 ml (4 oz) krem pisket
kremost 375 g (12 oz)
1 ss castor-sukker (pulverisert sukker)
200 g kondensert melk
1 spiseskje med oransje krydder
100 ml Tia Maria eller et brennevin etter eget valg.

Topping:

60 g (2 oz) mørk sjokolade, smeltet

Metode:

Bland knust ris informasjonskapsler og smeltet smør og trykk på til base og sider av din valgte beholderen.

Oppløse gelatin i varmt vann, og la stå. Blande kremost og sukker, tilsett kondensert melk, og brennevin. Pisk fløten til det holder sin form og fold i osten blanding, fold i gelatin. Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn på halv makt, eller i en bolle over varmt vann. Vær sikker på bunnen av bollen ikke er i kontakt med vann som det vil være kornete. Legg den oransje krydder og deretter legge til ost blanding. Du kan virvle det i å gi en marmorert effekt av kombinere det å se blekere liker kaffe. Hell blandingen i skorpe og chill i noen timer. Serveres med krem.


Oransje mandel kake med oransje saus

En fuktig og lys oransje flavored kake som kan serveres alene med en lys yoghurt for ettermiddagste, eller legge den oransje sausen for en dekadent dessert!

Ingredienser:

Kake:

3 egg, atskilt
2/3 kopp hvitt sukker
1/4 kopp rismel
1 ts bakken kanel
1/2 kopp orange juice
1 spiseskje med oransje krydder
1 1/2 kopper finmalt mandler

Oransje saus:

2 spiseskjeer kremfløte
2 kopper hvitt sukker
1 kopp Nypresset appelsinjuice
2 ss revet appelsin krydder
1/2 kopp smør
4 eggehviter

Forvarm ovnen til 325 grader F (165 grader C). Smør en 10 tommers springform panne med matlaging spray og støv med rismel.

Metode:

I en stor bolle, Pisk eggeplommer med 2/3 kopp sukker til den tykner og blek. Dette vil ta ca 5 minutter med en elektrisk visp, og det er klar når beater er tatt ut av batter og den etterlater et spor. Rør i rismel appelsinjuice, appelsin krydder og deretter fold i mandel måltid og kanel.

I en separat glass eller metall bolle, med absolutt ingen spor av fett, pisk 3 eggehviter til de holder en stiv topp: de vil ikke innlemme noen luft i det hele tatt hvis det er fett eller egg i bollen. Fold inn i mandel blandingen til godt blandet. Hell i forberedt panorere, og spredt jevnt.

Bake for 35 til 40 minutter i ovnen til en tannpirker i midten kommer ut ren. Kule i pannen på en wire rack.

For å gjøre oransje saus, cream sammen smør og 2 kopper hvitt sukker i en mellomstor bolle. Rør i fløte, og plasser rett over en gryte av simmering vann knapt. Rør inn appelsinjuice og krydder. Pisk 4 eggehviter i en egen bolle inntil myke topper form. Fold inn i den oransje sausen. Skjeen over kaken og tjene umiddelbart.

No comments:

Post a Comment