Friday, October 26, 2012

Le Cordon Bleu kokkeskole

For de som ønsker å bedre på håndverket av matlaging og forbereder overdådig retter, er kulinariske kunst skolen svaret. Jada, noen av oss kan scoff på ideen om å måtte bruke tid og penger på en kulinarisk skole bare for å lære å lage mat bedre, men får hensiktsmessig opplæring i feltet av kulinariske kunster kan bare stave forskjellen mellom en vanlig husholdning kokk og en godt respektert artist.


Ja, matlaging er en kunst i seg selv. Det innebærer disiplin, tålmodighet, presisjon og kreativitet. Bare vite hvordan du skal grille en burger eller forberede spaghetti gjør ikke en person en topp-klasse kokk, eller kokk, for saks skyld. Det er slags utdanning og læring som er innpodet i noen som går på en respektabel kulinarisk kunst skole som løfter ham eller henne over resten av pakken.


Matlaging kan godt læres. Det er imidlertid også om medfødt talent og evne. Ikke alle har gaven av å sette ingrediensene sammen for å lage en deilig interessant rett. Således, dem som uteksamineres fra kulinariske kunst skoler regnes blant eliten.


Ikke overraskende, er innenfor denne eliten verden av kulinariske kunster en mer elitegruppe av Le Cordon Bleu-kokker. Hva er Le Cordon Bleu? Le Cordon Bleu er den klassiske franske metoden for matlaging, tatt fra de regionale områdene i Frankrike, og regnes blant de fineste kulinariske tradisjonene over hele verden.


Det er noe om fransk mat som skiller den fra andre typer av næringen. Noen sier det er raffinement som går med navnet, noen sier det handler om metoden rettene tilberedes, mens andre mener det er fordi franskmenn reservedeler ingen ingrediens, og la ingenting urørt - de bruker alt.


Le Cordon Bleu mat er kategorisert som fine dining. Og siden god mat krever et høyere nivå av matlaging know-how, Le Cordon Bleu skoler har blitt satt over hele verden.


På disse skolene få studenter å studere direkte under en sertifisert Le Cordon Bleu-kokk, som deretter vil lære dem hvordan å forberede ulike typer sauser, opprette nye smaker, håndtere alle slags ingredienser og maksimere deres bruker, blant andre. De fineste av hoteller og restauranter søker ofte bare best av Le Cordon Bleu kandidater til å jobbe for dem, gi håpefulle kokker som deltok disse skolene en stor fordel.


Å være en Le Cordon Bleu-utdannete kjøkkensjefen, derfor ikke betyr å være bare en del av en elite gruppe, men også å være i etterspørselen (og betalt godt) i feltet av kulinariske kunster. Det er derfor, på grunn av det nye kokker fra hele søker å melde i Le Cordon Bleu skoler.

No comments:

Post a Comment