Saturday, March 3, 2012

Olivenolje, en gamle gave For helse.

Forskere er alltid på jakt å planter å finne medisinske og terapeutiske hemmeligheter. Funn av naturlige forbindelser i oliventreet og oliven, gi lovende helse og medisinsk fordeler. Organisk olivenolje har betydelige helse relaterte egenskaper som har spredte århundrer og kulturer i Middelhavet.


Middelhavet oliven datoene tilbake 6000 år og var opprinnelig til Iran, Syria og Palestina (Lilleasia). Derfra er det spredt seg til Middelhavsbassenget. Det er en av de tidligste kjente dyrket trærne. Ifølge Bibelen var en oliven blad som en due bringes tilbake til Noah, som en indikasjon den store flommen farvann var abating.


Oliventrær thrives beste i en solrik posisjon og klima. En steinete subsoil passer det godt. Stammen er knotty, hardt, og gnarled, bark glatt og aske farget. Olive tre er verdifull for sin holdbarhet og er laget i mange elementer, for eksempel gourmet matlaging kjøkkenutstyr. Oliventrær erfaringer langsom vekst, men det lever svært lenge. Det er rapportert at oliventrær på Mount av oliven i Jerusalem, er over 2000 år gammel. Det er vanlig å tro Bibelen passasjen av "frukten av dem skal være av kjøtt og blad derav for medisin," refererer til selve treet. Oliven bladene er sølv-grå-grønn, og besitter helse kvaliteter av "oliven leaf extract" som trykkes fra dem. Trukket ut fra oliven bladene er en bitter stoff kalt oleuropein. I 1960 rapporterte forskere at oleuropein senket blodtrykk i dyr, dette forårsaket umiddelbar medisinsk interesse i oliven blad. Det finnes nye studier som angir oliven leaf extract kan være en naturlig forebyggende mot Forkjølelse og influensa.


Oliven antas å være en kilde til rikdom for minoisk riket. Egypterne graver dateres tilbake så langt som 2000 BC har vist seg for å inneholde oliven. Grekerne spre bruken av oliven til romerne, som i sin tur, spre den over sine enorme imperium. Bruk av olivenolje har vært orde av mange religioner og kulturer. Den tidligste kongene i gresk ble salvet med olivenolje. Det ble også brukt til å du Salver vinne olympiske idrettsutøvere. På tvers av mange kulturer, er olivenolje anerkjent for sunn fordeler for både indre og ytre kroppen.


Noen undersøkelser angir extra-virgin olivenolje er den mest førdøyelig av spiselige fett. Oliven olje også det bidrar til å assimilere vitaminer A, D og k i menneskekroppen. Fordeler av å konsumere olivenolje inkludere sakker av den aldrende prosessen og hjelper leveren, galle og intestinal funksjoner. Olivenolje er verdsatt for sin kulinariske attributter og organoleptic dydene, disse blir: smaken, bukett eller aroma og farge. Ulike graderinger av olivenolje er avledet fra tid av å trykke. Tidligere trykk regnes som bedre kvalitet. Kaldt trykket olivenolje er et presserende prosess som krever ingen varme eller kjemikalier, som ødelegge viktige næringsstoffer. Denne olivenolje er vanligvis best å bruke for matlaging og sunn mat.


Olivenolje er veldig ofte brukt i matlaging og danner en integrerende del av det grunnleggende Middelhavet kostholdet. Det er en sunnere erstatning til smør. Sterk og bitter flavored olive oils er stor for å ta knekken fisk eller andre elementer som å ha en sterk smaken. Extra virgin oliven olje går bra med salater. En sen harvest misjon utvalg olivenolje, som er myk, kan brukes til baking av kaker. Olivenolje for gourmet er en sunnere og bedre erstatning til andre fettstoffer matlaging oljer. De helsemessige fordelene av kaldt trykket olivenolje allerede føderalt byrå godkjenning. US Food and Drug Administration autorisert markedsføring annonser sier organisk olivenolje bidrar til å redusere risikoen for coronary sykdom og forstyrrelser.


Nedenfor er en enkel oppskrift på olivenolje brød dipping saus.


Brød Dipping saus


Porsjoner: 2-4
Tilberedningstid: 10 minutter


Ingredienser:


½ cup virgin olivenolje
1 spiseskje fersk persille, hakket (italiensk persille er best)
1 spiseskje fersk basilikum, hakket
½ TS frisk rosmarin, hakket
1 spiseskje frisk hvitløk, hakket
1 ts oregano
1 ts Timian
1 ts svart pepper
¼ TS red pepper flak, knust godt
1/8 teskje frisk sitronsaft
Salt, smak


Metoden:


Varme olivenolje i en pan. Legg til hvitløk og sauté till den endres fargen. Legge til alle de andre ingrediensene og lage mat i ca 2-3 minutter. Fjern fra varmen. Tjene som en dukkert i brød.

No comments:

Post a Comment