Sunday, March 11, 2012

Fantastisk Thai oppskrift

Bambus skyter: bambus skyter kalles i mange Thai oppskrifter. For å forberede en bambus skyter for matlaging du må ta dem og koke de hvite indre stengler i 30 minutter i vann. Hvis du bruker hermetisert bambus skyter trenger du bare å koke dem i 10 minutter, eller hvis de kommer inn i karriretter eller supper, kokende kanskje ikke nødvendig.


Basilikum (frisk): det finnes tre typer basils som brukes i Thai matlaging; søt, hellige og sitron. Sweet basil er mye lettere å finne fordi det er ofte brukt i vestlige matlaging. Holy basil har en spicier smak og kan bli gjenkjent av det er litt lilla blader. Sitron basilikum har en lemony smaken og kan oppdages av sin distinkte lemony duft. Hvis du finner bare sweet basil du kan kompensere for hellig eller sitron basilikum ved hakkede å legge til fint chili peppers eller en bit av sitron svor.


Bergamot: også kjent som kaffer kalk bladene har en litt limey smaken som går bra med alle Thai retter. Siden dette kan være vanskelig å finne, kan gitt kalk svor brukes i stedet, selv om det er en dårlig erstatning.


Lim inn chili: Dette kan kjøpes i flasker eller rør i nesten alle supermarked. Brukes for å legge til spice og smaken til de fleste retter, er en særlig populære versjon av Thai kokker brent mild chili Lim inn.


Kinesiske sopper: sopp legges til en masse Thai mat, og mange mennesker valgte å bruke tørket variasjonen fordi de er billigere og har like mye smaken og ernæringsmessig verdi. Du vil måtte suge sopp i varmt vann i 30 minutter før du bruker dem, og stilkene er vanligvis forkastet på grunn av deres tøff natur.


Kokosmelk: kokosmelk, kan kjøpes i bokser nesten hvor som helst. Hvis du bruker oppskriften etterlyser kokos krem scoop hardere hvit stoffet som har dannet på toppen av kan. Hvis du trenger kokosmelk, rør kan grundig før du bruker.


Lim inn Curry: Mens noen mennesker foretrekker å forberede sine egne limer inn curry, mange flaske karriretter er tilgjengelige på Rimi. De fleste oppskrifter bruke røde, grønne eller gule karri.


Fisk saus: gjort fra å samle inn væsken ut av fermenting saltet fisk, denne blek, vassen brun saus noen ganger brukes til å erstatte alle salt i oppskrifter. Det er veldig flavorful og compliments av alle Thai mat. Det kalles for mange oppskrifter, men du kan også bruke fantasien med det, som det er veldig allsidig.


Galangal: Et nært forhold til ingefær, brukes i mange karriretter og supper. Siden det er ganske sjelden å finne frisk nødt du sannsynligvis til å kjøpe det tørre og suge den i vann for 1 time før du bruker.


Hvitløk: Thai hvitløk kan være tilgjengelig i enkelte asiatiske markeder, imidlertid Hvis du ikke finner det, det vestlige utvalget vil fungere like bra. Bruk mindre, strammere-cloves på hodet hvitløk for Thai matlaging fordi de er mer flavorful og vil ikke være over drives av andre urter og krydder som brukes i din parabolen.


Ginger: Enkelt å finne og brukt ganske ofte i moderne matlaging, ginger er ekstremt sunn og flavorful. Det må være skrelles før den er revet eller hakkede. Frisk ingefær er mye bedre enn tørket, selv om tørket mai være substituerte hvis nødvendig.


Sitrongress: sitrongress er en av de mest brukte elementene i Thai matlaging. Det er en lang stengel som ser ut som en liten purre. Den harde delen for ytre bør fjernes og lavere, Vannlilje-del som brukes. Du kan enten legge til skiver stykker til maten mens det er matlaging og fjerne dem før du serverer din FAT, eller du kan blande dem i en food prosessor, slik at de kan bli fortært med parabol, noe som gir det mer smaken.


Palm sukker: Noen Thai oppskrifter ringe for palm sukker som er tilgjengelig i enkelte asiatiske markeder som cellofan-innpakket blokker. Hvis palm sukker er utilgjengelig, kan du erstatte med mørke brunt sukker eller virkelige lønnesirup.


Rice: Thai folk foretrekker langfibret hvit Jasmine ris. Dette er en flavorful og aromatiske ris som kjøler og compliments krydret Thai retter.


Rice papers: brukes for å lage fersk Thai våren ruller, kan du kjøpe ris-papir på noen mat butikk. Hvis du vil bruke suge papirer (en om gangen) i warmish vann til de er myk og ettergivende, deretter tørke av med papir håndkle og bruke umiddelbart.


Sesamolje: En vegetabilsk olje som kommer fra trykket sesamfrø frø og har sin opprinnelse i East India. Dette er en veldig flavorful olje og fungerer svært godt med Thai matlaging.


Forberedelse og matlaging teknikker:


Grønnsaker: Grønnsaker brukes i Thai matlaging should be cutoff som fint som mulig. Tanken er at jo mindre de er hakkede, desto mindre tid de ville nød å bli kokk, derfor beholde næringsstoffer så mye som mulig.


Hisse Steking: folk flest har tilberedt en oppstuss fry før, så vil være kjent med denne metoden for tilberedning. Olje skal være strømmet inn en wok og grønnsaker skal legges over høy varme mens stadig å bli rørt. Grønnsaker bør bare oppstuss for et par sekunder slik at de forblir skarpe og brightly farget.


Morter og støtere: perfekt for å gjøre sauser, karri limer inn og salater, hver Thai cook skal eie en morter og støter fortrinnsvis laget av leire eller tre.


Mincing: Siden Thai matlaging bruker så mange intenst flavorful ingredienser som de skal alle bli hakkede meget fin så én smaken aldri overmanner den andre. Du bør alltid bruke en meget skarp kniv for dette.


Roasting og sliping krydder: når å legge krydder og urter til din Thai parabolen du bør alltid stek dem ved oppvarming sakte hver spice enkeltvis i pan inntil de begynner å knitre og slå brun. Når hver spice gjøres roasting bør de være bakken meget fin i en food prosessor eller mørtel.

No comments:

Post a Comment