Wednesday, March 14, 2012

Hvordan du gjør utrolig Pan sauser

Hvis du vil heve ditt matlaging ferdigheter til et nytt nivå, og legge til en hel masse mer til din gastronomi repertoar, lære å lage en enkel pan-saus. Med denne teknikken i din matlaging bag of tricks, kan du gjøre en enkel pannestekt biff til et herlig tilberedt måltid, en vanlig boneless kyllingbryst i en deilig fest, eller en beskjeden svinekotelett i en scrumptious bankett. OK, kanskje jeg er litt strekker seg men sjekke dette ut.


Restauranter kokker bruker denne teknikken hele tiden. I utgangspunktet koker de noe i en sauté Panorer over ganske høy varme før det er ferdig og bladene er en haug med brown caramelize biter av "ting" i panorere. Du ser på denne "ting" i panorere og si til deg selv, "nå hvor jeg skal rense denne ting av pan? Hva et rot! Jeg skulle ønske jeg hadde brukt en ikke stick pan."


"Ting" har et navn, det kalles "glad" og du vil at "glad" fast til din personlig fordi det er fullpakket med utrolig smaker. Det er også enkelt å fjerne ved å legge en liten væske til pan og bruke en trekirke skje for å oppløse den. Dette kalles deglazing og kan gjøres med vin, konjakk, fortified viner, lager, cider, fruktjuicer eller de fleste vanligvis en kombinasjon av to. Bare Vær forsiktig hvis du bruker vin for å fjerne panoreringen fra varmen slik at alkohol ikke antennes og blåse opp i ansiktet. Jeg har snakket med kokker som har sett dette skje.


De neste trinnene er å fortsette å lage mat væsken i panorere, før det er redusert med halvparten og fullføre ved å legge til flere pats av smør tykkere og forbedre smaken av saus. Hvis du noen gang visste hvor mye smør profesjonelle kokker bruk i restauranter til å "forbedre" smaken, ville du bli overrasket. Jeg tror noen ganger de gjør sine retter også rik fordi jeg får at ubehagelig "for full" følelsen senere, men igjen, det er så bra mens du er servering. Nå er de bare grunnleggende.


Hvis du vil opprette mer kompleksitet til saus som du ønsker å legge noen aromatics som hvitløk eller shallots for en subtil, men ekstra lag av smaken. Deretter kan du legge til noen ekstra ingredienser som sopp, mustards, chutneys, urter og/eller krydder for å gi enda mer kompleksitet og smaken.


For mer informasjon om å gjøre klassiske og rask pan sauser hjemme, inkludert hva slags pan å bruke, hvor mye deglazing væske til bruk og to eksempel oppskrifter for den samme saus, en klassisk og andre rask gå til http://www.reluctantgourmet.com/pan_sauces.htm

No comments:

Post a Comment