Friday, November 25, 2011

Kaffe gelé

Merk: Gjør 4 porsjoner, totalt karbohydrater: 8


Ingredienser:
2 Tbsp. vann
2 1/2 tsp. gelatin
1 1/2 kopper vann
1 1/2 tsp. flytende søtningsmiddel
1 Tbsp. Splenda
1/2 kopp brygget espresso
1/2 kopp whipping krem
Valgfritt pisket krem og hele kaffebønner for garnishing


Plasser 2 Tbsp. vann i en liten bolle og skvette av gelatin over overflaten. La stå før gelatin gjør mykere. Varme 1/2 kopp 1 1/2 kopper vann i en liten kjele. Ikke la det koke. Legg til gelatin og hisse til det oppløser. Legg til søtningsmiddel, Splenda, gjenværende vann og espresso. Røres godt. Måle ut 3/4 kopp espresso blandingen i en liten bolle. Legge til kremen gjenværende blanding. Røres godt og helle i 4 liten dessert retter. Plasser begge blandinger i kjøleskapet å slappe av i minst 4 timer.


Fjerne vanlig gelé fra bollen og kutt i 1/2-tommers kuber og bunke til gelé i rettene. Garnere med mer pisket krem Hvis du liker og en kaffebønne eller to.

No comments:

Post a Comment