Tuesday, October 4, 2011

Strawberry Jamming igjen!

Mer praktisk musings - hint og tips om å lage jordbærsyltetøy Sunshine for resten av året

Så jeg forbereder jordbær til syltetøy, den tredje kvelden dette week.It er den mest produktive uka av året så langt som våre jordbær er bekymret. Det beste er allerede solgt, friskt i punnets og sekunder, noen med knapt et lyte, andre hideously deformert, men likevel mye smak, er stablet i hauger venter på å bli skrog, halvert, veid og fast.

Bare ta del i denne prosessen, føler jeg en obligasjon tilbake gjennom århundrene med alle kvinner, som bevarte, fast, syltet, forlenger godhet og overflod av den sesongmessige produsere å vare hele året gjennom. I dagene før kjøleskap, frysere, supermarkeder, interkontinental rask transport, ville hver husstand har stolt på seg selv for å overleve vinteren uten sykdommer forårsaket av vitaminmangel og mangel på sol. Making jam var ikke bare en luksus søt, var det en måte å bevare sommersolen litt lenger, for å gi barna noen vitaminer for å holde dem sterke, når det eneste som vokser i hagen var kål eller rosenkål! Jeg lurer på om de barna spiste dem uten problemer? Din bevarer ville vært eked ut for å vare til våren brakte ny frisk vekst med det.

Våre jam leverer vanligvis bare vare gjennom til neste jordbær sesong. Jeg er generøs å begynne med, å gi det bort som gaver til venner, selge den på markedet for skolen vår, da, jordbær sesongen over, teller jeg glassene og begynner å få mer parsimonious. Tross alt kjøpte jam nå er uhørt i familien, er jeg den eneste som spiser syltetøy, som fyller vinteren jam gap, slik at jordbær og aprikossyltetøy har fått til å vare, kommer det kanskje.

h det.

Våre jam leverer vanligvis bare vare gjennom til neste jordbær sesong. Jeg er generøs å begynne med, å gi det bort som gaver til venner, selge den på markedet for skolen vår, da, jordbær sesongen over, teller jeg glassene og begynner å få mer parsimonious. Tross alt kjøpte jam nå er uhørt i familien, er jeg den eneste som spiser syltetøy, som fyller vinteren jam gap, slik at jordbær og aprikossyltetøy har fått til å vare, kommer det kanskje.

Min jordbærsyltetøy oppskrift på suksess? (Og vær oppmerksom på at dette er bare hvordan jeg gjør det ... Jeg er ikke en ekspert, og ikke engang har en jam termometer, men jeg tror de ikke i gamle dager heller. Dette er bare hint og tips samlet fra å lage min egen feil og fra råd av min svigerinne.)

Ekstremt enkle ingredienser, men resultatene varierer vilt fra den rennende (kjører rett frem toast rennende) til den tykke (skjeen står opp i det) uten noen åpenbar grunn - vel hvor lenge matlaging sammen med mengden av pektin er årsakene, men du kan ikke alltid fortelle om pektin på forhånd. Jordbær er svært lav i pektin, som er det som gjør syltetøy satt og riper de er jo mindre er det. Hvis de er våte som utvanner også pektin (la dem tørke på kjøkkenpapir eller oppvaskklut før du forbereder). Så noe må legges til. Jeg pleier å legge sitron juice, som ikke påvirker smaken, kan du også kjøpe pektin i pakker. Jo mer sitronsaft du bruker, jo mer sannsynlig er det å sette fast - Jeg liker meg litt rennende, så en tendens til å sjonglere sitronsaft litt.

1 kg forberedt jordbær
750 g sukker
25ml-50ml sitronsaft eller mer hvis det ikke satt!

Bruk en stor tykk basert pan. Jordbærene skal bare komme til omtrent halvveis opp eller de vil koke lystig over, belegg ovnen med klebrig skum. La jordbærene suge med sukker over natten. Dette bringer ut juice og holder frukten fastere slik at den ikke løses inn i en grøt når kokt. Ta sakte til koke, rør av og til å sørge for at sukkeret løser seg opp før det koker. Deretter legger sitronsaft. Kok i et moderat tempo, uten røring, for minst en halv time før testing.

ds opp i det) uten noen åpenbar grunn - vel hvor lenge matlaging sammen med mengden av pektin er årsakene, men du kan ikke alltid fortelle om pektin på forhånd. Jordbær er svært lav i pektin, som er det som gjør syltetøy satt og riper de er jo mindre er det. Hvis de er våte som utvanner også pektin (la dem tørke på kjøkkenpapir eller oppvaskklut før du forbereder). Så noe må legges til. Jeg pleier å legge sitron juice, som ikke påvirker smaken, kan du også kjøpe pektin i pakker. Jo mer sitronsaft du bruker, jo mer sannsynlig er det å sette fast - Jeg liker meg litt rennende, så en tendens til å sjonglere sitronsaft litt.

1 kg forberedt jordbær
750 g sukker
25ml-50ml sitronsaft eller mer hvis det ikke satt!

Bruk en stor tykk basert pan. Jordbærene skal bare komme til omtrent halvveis opp eller de vil koke lystig over, belegg ovnen med klebrig skum. La jordbærene suge med sukker over natten. Dette bringer ut juice og holder frukten fastere slik at den ikke løses inn i en grøt når kokt. Ta sakte til koke, rør av og til å sørge for at sukkeret løser seg opp før det koker. Deretter legger sitronsaft. Kok i et moderat tempo, uten røring, for minst en halv time før testing.

Det viktigste er å holde seg fast under observasjon etter den første halve timen av kokende og snuse (for å sikre at det ikke brenner i bunnen av kjelen), test hvert 5. minutt med en dråpe på en kald plate. La den avkjøles i et par minutter. Hvis det begynner å føle seig og gjør en streng av fingeren din når du dyppe den, så det er en god rennende, seig syltetøy. Hvis en hud former og rynker når du skyver fingeren gjennom dråpe syltetøy så er det en fastere sett. Hvis du etter en time likevel det ikke komme til noen av disse stadiene må du kanskje legge til mer sitronsaft og kok den opp igjen for en annen tjue minutter eller så da begynne å teste igjen. Du kan se om det blir der som boblene begynner å se mer seig, en langsommere rullende koke.

No comments:

Post a Comment