Wednesday, September 21, 2011

Paella, den mest berømte spanske Dish.

Alle som har besøkt Spania og mer spesielt Valencia må ha hørt om den berømte Paella a la Valenciana. Men jeg tror folk flest ikke vet hvor paella kommer fra og hva det betyr.

Først av alt, er paella ikke akkurat fatet, men mottakeren dette typisk plate er kokt i. Vi har alle sett paella panne før når du besøker Spania eller surfer på nettet for paella oppskrifter

Den typiske paella a la Valenciana ble "oppfunnet" i en liten landsby som heter El Perelló nær byen Valencia. Den unike situasjonen for bygda mellom en naturlig innsjø med ferskvann og havet gis til innbyggere i området alt de trengte for å lage en komplett rett med mange av de viktigste vitaminer og mineraler i en balansert kombinasjon.

Med farmlands hånden der de vokste ris og bønner, havet for skalldyr og innsjøen for ender sammen med sine kyllinger ga folket i området alt de trengte for å lage to forskjellige versjoner av paella a la Valenciana.

Den første er paella laget av kjøtt. Dette paella er en kombinasjon av kylling og and sammen med ris, sitron, olivenolje, bønner og safran. Men i dag anda er det meste av tiden blir erstattet av kanin som er mye lettere å få og billigere.

Denne type paella er fortsatt svært populær blant folket i Valencia, og det er veldig vanlig å høre folk si: "søndag jeg kommer til å spise paella med foreldrene mine".

I gamle dager paella ble servert i paella panne og alle som sluttet i ved bordet spiste fra samme panne med tre skjeer. I dag er de fleste foretrekker å ha sine del på en tallerken.

Et annet typisk paella var den laget av sjømat, Paella de marisco. Dette paella er laget av ris og sjømat. Den brukte ingredienser er: sepia, calamares, hummer, mejillón o clotxina, hvitløk, sitron, ris, safran, olivenolje og bønner (blekksprut, blekksprut og blåskjell) Clotxina er en mindre variant av den vanlige blåskjell.

det meste av tiden blir erstattet av kanin som er mye lettere å få og billigere.

Denne type paella er fortsatt svært populær blant folket i Valencia, og det er veldig vanlig å høre folk si: "søndag jeg kommer til å spise paella med foreldrene mine".

I gamle dager paella ble servert i paella panne og alle som sluttet i ved bordet spiste fra samme panne med tre skjeer. I dag er de fleste foretrekker å ha sine del på en tallerken.

Et annet typisk paella var den laget av sjømat, Paella de marisco. Dette paella er laget av ris og sjømat. Den brukte ingredienser er: sepia, calamares, hummer, mejillón o clotxina, hvitløk, sitron, ris, safran, olivenolje og bønner (blekksprut, blekksprut og blåskjell) Clotxina er en mindre variant av den vanlige blåskjell.

Oppskriften på paella Valenciana

Mengdene er / person

• Chicken (150 grs.)
• Rabit (150 grs.)
• Rød paprika pulver.
• Saffron
• 3 spiseskjeer av naturlige tomat
• brekkbønner (70 GRS.).
• Garrofón (en type bønne typisk til Valencia (25 grs.)
• Haricot bean (25 GRS.).
• vann
• Olivenolje (5 bord skjeer).
• Rice (125 grs.)
• Salt
• Hvis du liker det: halv artisjokk

Klargjøring av ingrediensene og paella-panne

Den tradisjonelle måten å forberede en paella er på et bål, men dette er vanskelig å oppnå hjemme så det er et veldig godt alternativ for dette som er den doble gass ringen på et stativ med en flaske gass.

Den viktigste poeng etter min svigermor ved utarbeidelsen av paella er: brannen under paella panne må være den samme på hver del av pannen, må du være i stand til å justere brannen i 2 ringer en ytre og en indre ring og det paella må være helt i balanse slik at når du legger vann nivået bør være den samme overalt på paella panne.

Klargjøre paella Valenciana

Trinn en: 12 timer før du begynner å forberede paella sette garrofón (en type bønne typisk for Valencia) i vann.

0 GRS.)
• Rabit (150 grs.)
• Rød paprika pulver.
• Saffron
• 3 spiseskjeer av naturlige tomat
• brekkbønner (70 GRS.).
• Garrofón (en type bønne typisk til Valencia (25 grs.)
• Haricot bean (25 GRS.).
• vann
• Olivenolje (5 bord skjeer).
• Rice (125 grs.)
• Salt
• Hvis du liker det: halv artisjokk

Klargjøring av ingrediensene og paella-panne

Den tradisjonelle måten å forberede en paella er på et bål, men dette er vanskelig å oppnå hjemme så det er et veldig godt alternativ for dette som er den doble gass ringen på et stativ med en flaske gass.

Den viktigste poeng etter min svigermor ved utarbeidelsen av paella er: brannen under paella panne må være den samme på hver del av pannen, må du være i stand til å justere brannen i 2 ringer en ytre og en indre ring og det paella må være helt i balanse slik at når du legger vann nivået bør være den samme overalt på paella panne.

Klargjøre paella Valenciana

Trinn en: 12 timer før du begynner å forberede paella sette garrofón (en type bønne typisk for Valencia) i vann.

Trinn 2: Ha olivenoljen i pannen og når oljen er varm satt i kylling og kanin og stek dem til de har denne gylne utseende. Vi bør prøve å fordele kjøttstykkene jevnt i paella panne.

Trinn 3: Nå har vi satt i de ulike bønner og garrofón og stek dem. Hvis vi ønsker å legge alcachofa (artisjokk) kan vi legge det nå også. Pass på at brannen er ikke veldig intense men verken til lav.

Trinn 4: Legg til paella den røde paprika pulver og naturlige tomat og bland dem med de andre ingrediensene.

Steg 5: Etter noen minutter legger vi vann til paella. Dette er nok et viktig skritt i å utarbeide en smakfull paella. Hvis vi legger for mye vann, vil paella være svak og dersom vi legger til litt ris, vil ikke bli kokt nok. Men det er en liten innsidere triks for å vite hva riktig nivå er. På utsiden av paella panne er det to grep vedlagt. De er festet til pannen med nagler som er godt synlig på innsiden av pannen. Dette er nivået på vann som må tilføres. Ikke legg til mer eller mindre vann det vil ødelegge paella.

Trinn 6: Sett brannen intensiteten på høy, men ikke for høye. Vi forlater paella nå koke i 3 - 5 minutter, og da vi senke intensiteten av brannen til middels. Prøv paella og om nødvendig legge til salt til det. La paella på denne måten i ca 13-17 minutter, avhengig av hvilken type ris du brukte.

Steg 7: Et skritt som er glemt av de fleste, slå ut ilden og dekke paella med kjøkkenpapir og la paella alene for ytterligere 5 - 10 minutter.

I mellomtiden kuttet en sitron i 4, og når de 5 eller 10 minutter har passert kan du sette sitron på utsiden av paella.

No comments:

Post a Comment