Saturday, September 24, 2011

Hvordan Cook Hot Oil Fondue

Har du noen gang satt rundt en gryte med varm olje med en gaffel i hånden og en tallerken med rått kjøtt foran deg? Leser denne artikkelen kan gi deg trang til å gjøre nettopp det.

Hot Oil Fondue eller Fondue Bourguignon består av matlaging kjøtt i en gryte med varm olje som sitter direkte på bordet. Flere valg av dyppe sauser er vanligvis tilgjengelig i tillegg. Som ost fondue, er olje fondue et godt valg å tjene for en intim middag eller for et par venner. Fondue lar vert å være tilstede på spisebord og nyte selskapet av gjestene stedet for å kjøre frem og tilbake til kjøkkenet.

Nøkkelen til å nyte olje fondue er forberedelse. Magert kjøtt som okse indrefilet, svin koteletter eller boneless kyllingbryst kan kuttes i biter størrelse biter på forhånd og oppbevares i kjøleskapet. Bare sørg for å gi den rå kyllingen sin egen plate for å unngå enhver form for salmonella forurensning.

Minst tre dipping sauser bør være forberedt på varm olje fondue. Dersom du virkelig ambisiøse, velge opptil fem dipping sauser å gå sammen med flere typer kjøtt. For eksempel hvis matlaging kylling stykker, så du kan velge teriyaki saus, satay saus, krydret bøfler saus eller søt og sur saus. Du ønsker kanskje å gi hver gjest sitt eget sett av sauser hvis du er bekymret for dobbel dypping.

Peanøttolje, druekjerneolje eller avklares smør blir brukt fordi de har en høy røyk punkt. Det betyr at de tåler høy temperatur uten tenner. Avhengig av størrelsen på fondue potten, vil du sannsynligvis trenger om en liter eller to.

Tradisjonelt olje fondue er utarbeidet i metall fondue potter. Et keramisk pott bør unngås fordi det kan sprekke under høye temperaturer. Oljen må varmes opp til 325-350 grader. Hvis din fondue gryte er den slags med et stearinlys så er du ute av lykken. Du trenger et varmeelement for å opprettholde en konstant temperatur. Dagens Electric fondue potter er mer allsidig enn de gamle metall potter og kan brukes til å koke ost, olje, sjy og dessert fondue. Den elektriske fondue pottene vil inneholde en temperatur dial som gjør det enkelt å opprettholde riktig temperatur. Bare slå den inn og la den. Den nyeste fondue potter er også vaskes i oppvaskmaskin, slik opprydding er en lek.

Grunnleggende Hot Oil Fondue (Fondue Bourguignon)
Fyll 2 / 3 av fondue gryte med peanøttolje (eller druekjerneolje eller avklares smør)
Varm oljen til 325-350 grader

Sikkerhetstips:
Ikke bruk et keramisk eller steintøy potten
La maten avkjøles før spising
Flytt aldri en fondue gryte fylt med varm olje

Å dyppe:
Magre kjøttstykker - bite sized biter (okse indrefilet, svin koteletter, kylling bryst, etc)
Grønnsaker - brokkoli, blomkål, paprika, etc.

UT flaks. Du trenger et varmeelement for å opprettholde en konstant temperatur. Dagens Electric fondue potter er mer allsidig enn de gamle metall potter og kan brukes til å koke ost, olje, sjy og dessert fondue. Den elektriske fondue pottene vil inneholde en temperatur dial som gjør det enkelt å opprettholde riktig temperatur. Bare slå den inn og la den. Den nyeste fondue potter er også vaskes i oppvaskmaskin, slik opprydding er en lek.

Grunnleggende Hot Oil Fondue (Fondue Bourguignon)
Fyll 2 / 3 av fondue gryte med peanøttolje (eller druekjerneolje eller avklares smør)
Varm oljen til 325-350 grader

Sikkerhetstips:
Ikke bruk et keramisk eller steintøy potten
La maten avkjøles før spising
Flytt aldri en fondue gryte fylt med varm olje

Å dyppe:
Magre kjøttstykker - bite sized biter (okse indrefilet, svin koteletter, kylling bryst, etc)
Grønnsaker - brokkoli, blomkål, paprika, etc.

Dypping Sauser:
Sweet & Sour saus, thai peanøttsaus, Teriyaki saus

Hvis du allerede har prøvd ost og sjokolade, så er du klar for neste steg i fondue. Hot Oil fondue er en deilig måte å tilbringe en kveld med venner eller familie.

No comments:

Post a Comment